Vraag aan huisarts Maarten: Kinderwens

Door Maarten Vasbinder
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
29 juli 2016

Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem. Jouw privacy is gewaarborgd.


Hallo Maarten,

Ik ben 7 jaar getrouwd met een Thaise dame. We zijn nu respectievelijk 36 en 62 (om misverstanden te voorkomen ik ben de oudste). Wij hebben alles wat ons hartje begeerd en zijn beiden verder wens loos gelukkig. Op een punt na van haar kant. Zij heeft een onbedwingbare kinderwens die ik maar niet uit haar hoofd kan praten. Zij voorziet blijkbaar mijn vroegtijdige dood en kind of kinderen kunnen haar dan met de oude dag helpen als ik weg gevallen ben. Uiteraard heb ik ‘voor later’ financiële voorziening voor haar getroffen maar dat mag haar wens niet uitbannen. Ik ben niet uit op een ‘grappig’ advies (vrienden genoeg die mij en mijn vrouw willen ‘helpen’) maar zoek serieus wat mij te doen staat.

Zij is voor mij, nooit getrouwd geweest. Ik wel en heb uit dat eerdere huwelijk twee kinderen, dus voor mij zou het tweede leg worden. We zijn beiden gezond en recht van lijf en leden, gebruiken beiden geen enkel medicijn.

Eerlijks halve moet ik wel bekennen dat mijn potentie hard achteruit is gerend de laatste jaren en ik blij ben als ik er eens in de drie dagen nog een druppel uitpers maar op zich zijn wij tevreden met ons seksleven.

Nu is de vraag welke is de juiste weg om dit op te lossen? Naar welke arts moet ik op zoek en wat zijn verder de mogelijkheden op dit gebied? Is dit een kostbare weg? Of kunt u mij verwijzen naar libido en zaadproductie verhogende middelen of beiden? Er is veel op dit onderwerp te vinden op internet maar ik hoor het liever van een expert op medisch gebied hoe te handelen en wat te doen

Ik ben expat en woon al jaren in Thailand ben dus niet meer aangewezen op Nederlandse artsen.

Ook ligt het onderwerp nogal gevoelig voor de tere Thaise ziel dus ik heb beloofd het serieus uit te zoeken en het resultaat positief of negatief met haar te bespreken.

Ik dank u bij voorbaat voor uw info.

Groet,

J.

˜˜˜˜˜˜˜

Beste J,

Als ik het goed begrijp wordt je vrouw maar niet zwanger. Als die situatie al meer dan een jaar duurt, zou het kunnen zijn dat één van jullie beiden, of beiden niet meer vruchtbaar zijn. Een eerste stap is, dat te laten onderzoeken.

Blijkt dat je vrouw vruchtbaar is en jij niet meer, dan zul je aan een zaaddonor gaan denken. Is het andersom, dan is er de mogelijkheid van een eicel donor.

Zijn jullie beiden vruchtbaar, maar is de hoeveel zaad klein, of niet erg viriel, dan is er de mogelijkheid van in vitro fertilisatie van één of meer eicellen met jouw zaadcellen. Het embryo, of de embryo’s wordt/worden dan geïmplanteerd in de baarmoeder van je vrouw.

In Bangkok zijn er veel klinieken die dat doen. Over eventuele kosten kan ik je niet adviseren, maar goedkoop zal het niet zijn.

Ik raad je aan samen de gynaecoloog van je vrouw te bezoeken en daar verder advies te vragen.

Jullie zouden natuurlijk ook aan adoptie kunnen denken.

Pillen zullen je niet echt helpen.

Voor adressen etc. Kijk op google: “in vitro fertisation in Thailand”

Vriendelijke groet,

Maarten

 

2 reacties op “Vraag aan huisarts Maarten: Kinderwens”

 1. Peter zegt op

  Chiang Mai Goverment Hospital.

  Gespecialiseerd en betaalbaar.

  Er zijn zo veel nieuwe technieken. In Nederland vaak verboden wegens etnische en Cristelijke overtuigingen. Maar ze lopen in b.v. Ixci

  Is in Nederlands leest prettiger.

  Veel succes

 2. Peter zegt op

  Zelf was ik 62 toen ik met mijn Thaise vrouw (toen 30 jaar) trouwde. Zij wilde graag kinderen, zelf heb ik al een volwassen zoon en een vlwassen dochter. Zij werd gelijk zwanger en nu hebben wij een zoontje van 4.

  Een schoonzuster kon geen kinderen krijgen vanwege cystes in haar baarmoeder, een andere schoonzuster is aan cystes geopereerd en onverwachts zwanger geworden.

  Toen mijn vrouw na de geboorte voor een controleonderzoek naar de gynacoloog ging, vond hij bij mijn vrouw ook cystes en hij stelde de vraag of mijn vrouw misschien hulp gehad had om zwanger te worden waarop ik spontaant zei: Ja natuurlijk heeft zij hulp van mij gehad. Hierop was het even stil en ik zag en hoorde de gynacoloog denken tot er opeens een glimlach op zijn gezicht kwam en hij het door had.

  Zelfs wanneer er cystes voorkomen zou met behulp van medicijnen de vrouw zwanger kunnen worden had ik begrepen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website