Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb al langere tijd een wondje boven mijn enkel aan de binnenkant van mijn been gehad dat uiteindelijk dicht ging, maar er nu nog steeds niet ‘normaal’ uitziet. Ik ben bang dat het een basaalcarcinoom is. Het is nu 8 mm in doorsnede en het groeit (dacht ik) langzaam.
Een dermatoloog wilde het meteen wegsnijden en onderzoeken, wat logisch is. Echter, ik ga over een maand terug naar Nederland en zou het liever daar laten behandelen.

Mijn vraag: zou het heel onverstandig zijn nog een maand te wachten of lijkt u dat niet echt een probleem?

Foto’s heb ik opgestuurd.

Vriendelijke groeten,

P.

******

Beste P,

Helaas ben ik geen goede koffiedikkijker, maar in het algemeen zou u in dit geval nog wel even kunnen wachten.

Een basaalcelcarcinoom van de huid zaait zelden uit, maar groeit wel de diepte in. Overigens is het de patholoog die de diagnose bepaald. In Thailand kunnen ze zoiets uitstekend behandelen.

Vriendelijk groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website