Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 78 jaar weeg 79 kg en ben 1,76 meter groot. Momenteel neem ik ‘s morgens 1 Rasilez 150 mg voor hoge bloeddruk. Bij navraag in de apotheek hier vertelde ze me dat dit medicijn onbekend was. Mijn bloeddruk is momenteel tussen 140/75 en 145/80. Kan ik met dit medicijn stoppen of moet ik een medicijn nemen en welke?

Verder gebruik ik Formoterol 12 mcg, kan ik ook niet vinden is er nog iets anders voor in de plaats. Het liefst als respimat.

In afwachting van uw antwoord.

Met dank en vriendelijke groet,

C.

*******

Beste C,

Als uw bloeddruk zo blijft kunt u stoppen met de Rasilez. Gaat die na enkele weken weer omhoog, dan moeten we iets ander dan dit exotische medicijn vinden.

Formoterol als respimat is niet verkrijgbaar in Thailand. U kunt het proberen met Serevent (Salmeterol). Pas op dat u geen mengsel van Salmeterol met een corticoïd krijgt.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website