Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Graag zou ik uw visie weten over de Sinovac vaccinatie en wel over het gevaar van eventuele bijwerkingen en of 1 dosis genoeg is of dat 2 doses vereist zijn. Ook wat betreft het door Thailand worden aanvaardt als vaccinatiebewijs bij het aanvragen van een visum.

Mij bereikte een bericht dat in Thailand mensen ‘zomaar’ dood op straat neervielen na toediening van Sinovac. Is dat een indianenverhaal of is daar iets van waar en zo ja, hoeveel?

Ik ben uitermate huiverig voor alle andere vaccins. Wellicht ten onrechte, maar toch.

Alvast bedankt voor uw hulp.

Groet,

R.

*****

Beste R,

Sinovac lijkt veiliger dan de andere vaccins. Goede vergelijkende gegevens zijn er echter nog niet. Op lange termijn is het zeker beter. Twee doses zijn vereist en in Thailand wordt het nog wel aanvaard. Hoe dat met visa zit weet ik echter niet.

Update: Sinovac wordt geaccepteerd in Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/eisen-vaccinatiebewijs-voor-reizigers-naar-nederland

Die verhalen van doodvallende mensen op straat door Sinovac zijn inderdaad indianenverhalen. Mensen vallen inderdaad soms dood op straat, meestal door een beroerte, een hartinfarct of een barstende slagader. Hartinfarcten bij de andere vaccins komen wel voor. Vaak bij sporters.

Uw huiver begrijp ik heel goed. De andere vaccins zijn nog steeds experimenteel.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website