Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Gaarne zou ik willen weten of het middel tegen HIV, Pret dacht ik dat de naam was, in Thailand te koop is en waar dat verkrijgbaar zou kunnen zijn?

Ik heb het in een ziekenhuis in Pattaya nagevraagd en daar hadden ze er nog nooit van gehoord. Ik heb het ze op Google op laten zoeken ze lazen het stuk en keken heel verbaasd elkaar aan…….

Graag uw reactie.

Groet,

P.

******

Beste P,

Het middel dat u bedoelt heet Truvada. Het wordt PrEP genoemd. Dat is de afkorting van “Pre-Exposure Prophylaxis”. In te nemen voor de sex. Het kost € 1.300 per maand. Hier wat informatie: www.testbkk.org/en/news/where-access-prep-thailand

Er is ook een middel dat PEP heet. Dat neem je in na de sex en dan nog een maand, zie: www.pulse-clinic.com/pep/

Gebruik hoe dan ook een condoom. Voor meer veiligheid.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website