Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 80 oud jaar geworden, rook weer een beetje, 3 shaggies p/dag. Drink 1 biertje p/dag, slik alleen maar af een toe aspro en als ik niet kan slapen een Hydroxyzine. Soms nachten 4 maal urineren en soms ook helemaal niet. Verder geen problemen.

Ik voel me al een hele tijd lusteloos, buiten mijn aanwezige pijntjes in mijn gewrichten die u reeds kent en waar ik gewoon mee moet leren leven. Nu doe ik nog wel het een en ander, maar liever geen zwaar lichamelijk werk en zoek snel een plaats om te zitten.

Ik stuur u tevens de gegevens van een onderzoek.

Graag hoor ik uw wel gewaardeerde advies, bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Groet,

H.

*****

Beste H,

Dat ziet er allemaal best goed uit op enkele kleine dingen na.

Wat opvalt zijn de eosinofielen. Dat kan duiden op parasieten, of allergie. Ook de polsdruk is wat hoog. Misschien kan 1x daags 50 mg chloorthiazide daarbij helpen. ‘s-morgens innemen en voldoende drinken.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website