Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn naam is Jan S. Ik woon al lange tijd in Thailand (29 jaar). Ik wil iets vragen over coronavirus.

  • ik heb geen klachten, ben 81 jaar en heb 4 jaar terug een aneurismeoperatie gehad in het Piya-Maharaj-Karun Sirirat Hospital in Bangkok. Dat is goed gelukt, geen klachten-ik neem de volgende medicijnen: Lozartan 50 mg; Aspirine 81 mg (B Asp); Atorvastatin 40 mg; Furosemide # 40 mg; Atenolol 50 mg; Allopurinol 100 mg; en Uralyth U.
  • ik rook niet, drink 1 glas wijn per dag en heb geen overgewicht (1,80 lang, 76 kg), iets te hoge bloeddruk.

Ik vraag me af hoe ik een injectie kan krijgen tegen tegen het coronavirus. Wie moet ik benaderen? Moet ik ook een test vragen? Wie moet ik hier benaderen voor dit alles?

Hartelijk dank bij voorbaat!

U begrijpt dat ik me wat zorgen maak vooral ivm mijn leeftijd. Welk vaccin moet ik vragen?

Jan S.

******

Beste J,

Ik begrijp, dat u zich zorgen maakt. Helaas weet ik niet waar u die injectie kan krijgen. Waarschijnlijk in een groot privé-ziekenhuis, maar u kunt het ook in een staatsziekenhuis vragen.

Zelf zal ik geen injectie nemen. Aan dit soort experimenten doe ik niet mee en al helemaal niet omdat er goede medicijnen zijn, waardoor het experiment eigenlijk verboden is. Probeer Hydroxychloroquine te krijgen. Sommige apotheken hebben het. Neem als profylaxe 400 mg als eerste dosering en daarna 200mg over week. Ook zink hoort daar bij. 25mg per dag is genoeg. De bewijzen, dat het helpt zijn overtuigend, ook al probeert men die af te kraken. Elk artikel dat het tegengestelde beweert, is inmiddels volledig met de grond gelijk gemaakt door niet de minsten in de wetenschappelijke wereld. Ook Ivermectine werkt. Moeilijk te krijgen, maar vaak heeft de dierenarts het.

Wilt u toch een vaccin, dan kan ik u momenteel niet adviseren. De officiële propaganda is gebaseerd op vele onwaarheden. Dat vaccin zal en moet aan de hele wereldbevolking worden toegediend, ook aan de jeugd. Je vraagt je af waarom? Voor de jeugd is het risico met het vaccin groter dan met het virus. Over ruim 2,5 jaar zijn de eerste experimenten achter de rug. Dan weten we misschien meer en ik hoop dat dan blijkt dat de vaccins veilig zijn tot dat moment. Lange termijn effecten weten we pas over 10-20 jaar.

Covid is geen gevaarlijk virus en is even gevaarlijk als een forse griep en vooral, net als bij de griep, voor ouderen. Dit is niet mijn mening, maar de mening van bijna alle deskundigen, waaronder ik politici niet reken. In de wereld is er geen oversterfte geconstateerd in 2020. Die komt nog, maar dan veroorzaakt door de totale economische afbraak in de vorm van hongersnood en de gevolgen daarvan.

Ik begrijp dat vele lezers het niet met me eens zullen zullen zijn. Die raad ik aan de wetenschappelijke literatuur te lezen en niet af te gaan op de bewust angst veroorzakende verhalen uit de pers door zogenaamde wetenschapsjournalisten.

Kritiek via de redactie over dit onderwerp zal ik niet beantwoorden. Er zijn onder de lezers waarschijnlijk niet veel, die evenveel of meer over dit onderwerp weten dan ik.

Excuus voor dit niet gevraagde betoog. Als ik met een pistool op mijn hoofd zou moeten kiezen voor een vaccin, zou ik Sinovac (Chinees) nemen. Dat is een ouderwets vaccin, dat niet berust op genetische manipulatie. Ook dat kan overigens bijwerkingen hebben. Thailand propageert AstraZeneca, omdat iemand, bekend als nummer tien, daar belang bij heeft, net zoals een minister in Nederland. Die heeft een vaccinfabriek. Sinovac is hier “nog”wel toegestaan, maar men wil het niet aan ouderen geven. Waarom?

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 3.48/5. From 27 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website