Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb dengue gehad kan ik dan nog Covid krijgen? En beïnvloed dat een Covid test niet? Ik las dat in Brazilië er een onderzoek is naar de relatie hiervan.

Echte duidelijkheid krijg ik niet.

Groet,

R.

******

Beste R,

Als je Dengue hebt gehad, kun je nog altijd Covid krijgen.

De PCR test voor Covid is volkomen onbetrouwbaar. Die kan zelfs positief uitvallen bij Coca Cola. Ook bij bepaalde vormen van influenza kan die positief zijn en misschien ook wel bij Dengue, of als er helemaal niks aan de hand is. Dat komt onder andere, omdat het aantal replicaties veel te hoog genomen wordt, waardoor de ruis ook wordt versterkt. Bovendien laat de test geen virus zien, maar slecht een stukje RNA, dat elders ook kan voorkomen.

De test mag eigenlijk alleen gebruikt worden ter versteviging van een klinische diagnose, oftewel als een arts denkt dat je covid hebt. De symptomen zijn precies hetzelfde als bij griep. Wie dat ontkent, ontkent dat 1=1.

In Brazilië wordt onderzocht in hoeverre een infectie met Dengue en Covid op hetzelfde moment extra gevaarlijk is. Er zijn gevallen bekend dat Dengue positief is voor de Covid PCR-test.

Een betere test voor Covid is de IgG test, maar die test wordt in kringen van de PCR test niet erkend. Die kringen zijn corrupte overheden en hun adviseurs, zoals in Nederland.

De beste test is een test voor Tm cellen, maar die is heel duur en vaak nog niet beschikbaar. Je kunt er lange termijn immuniteit mee meten: www.nature.com/articles/s41587-021-00920-9

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website