Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

 • Leeftijd
 • Klacht(en)
 • Voorgeschiedenis
 • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
 • Roken, alcohol
 • Overgewicht
 • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
 • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn naam is H. , ik ben 73 jaar. Sinds 2007 woon ik in Thailand in Pattaya, en in 2012 ben ik besmet geraakt met het HIV-virus. Hiervoor ben ik onder behandeling in het ziekenhuis, Bangkok Pattaya hospital.

Mijn viral load is non detected. De behandelende arts is tevreden over het verloop van mijn ziekte. Medicijnen gebruik ik Stocrin 600 mg en Truvada.

Roken heb ik nooit gedaan en alcohol gebruik is 1 tot hooguit 2 whisky cola per dag. Mijn gewicht is 70 kilo bij een lengte van 1.67 m.

Per drie maanden betaal ik 8.685 THB voor mijn medicijnen, en daarnaast natuurlijk de kosten van de onderzoeken.

Weet u of deze medicijnen elders goedkoper zijn te verkrijgen? Mijn arts wil de behandeling gewoon voortzetten als ik de medicijnen ergens anders goedkoper kan kopen.

Heeft u ervaring met de clinic in Bangkok Silom Pulse clinic en is deze goedkoper?

Hartelijk dank alvast voor het lezen van mijn vraag, indien mogelijk graag een antwoord.

Groet,

H.


Beste H,

Ben blij, dat u de viral load onder controle heeft.

Helaas houd ik me niet bezig met medicijnverkoop. Via internetapotheken zou u misschien goedkoper uit kunnen zijn, maar soms is de kwaliteit dan dubieus. Bovendien lijkt het me dat 80 euro per maand voor medicijnen, die levensreddend zijn, niet extreem is.

Ongetwijfeld zullen die medicijnen in de toekomst goedkoper worden. Laat dat een troost zijn. Overigens is er ook de combinatie van Stocrin en Truvada op de markt. De naam is Atripla. De prijs weet ik niet.

Van die kliniek in Bangkok had ik nog niet gehoord. Wel van de Thai Red Cross Anonymous Clinic en.trcarc.org/?page_id=632

U zou daar eens kunnen informeren.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Redactie: De reactiemogelijkheid staat aan. Lezers die de vragen van H. kunnen beantwoorden kunnen reageren.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Vraag aan huisarts Maarten: Ik ben HIV patiënt en heb een vraag over de kosten van medicijnen?”

 1. Karel zegt op

  Beste H.,

  In Pattaya heeft een Franse dokter Phillippe Seur een praktijk deze beste man is gespecialiceerd in HIV en aids daar betaal jeper 3 maand 4500 baht voor de medicijnen

  Adres is Thappraya road 5 tel. 081 920 1218

  Hopelijk heb je hier wat aan veel succes er mee

  Karel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website