Vraag aan huisarts Maarten: Hoofdpijn na fietstocht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
30 augustus 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 79 jaar oud. Was een “wereldfietser”, meerweekse trips, ervaren dus. Ik probeer nu de tand des tijds een beetje bij te sturen door wekelijks 2 tot 3 keer stevig te fietsen. Twee uur, 35-40 km, 20 km gemiddeld en verbruik plm 300 kcal. Doe ik ook om de lage rugklachten te verminderen. De laatste tijd heb ik op de fietsdag geen spierpijn maar na een paar uur hoofdpijn. Eerst licht, daarna fors. Probeer dat tijdig met cafergot te stoppen. Lukt meestal wel. Lukt het niet dan kan het wel tot de volgende middag duren.

De vraag is nu hoe komt dit? Komen er stofjes vrij door de inspanning die het veroorzaken? Ik dacht eerst dat de licht gebogen fietshouding in het nekgebied invloed kan hebben. Maar als ik thuis halters doe treedt het ook op. Voordat ik het inspanningsniveau verlaag zou ik graag weten of ik de oorzaak elders kan zoeken?

Gegevens: 79 jaar, bloeddruk na de tocht 75/115 later op de dag 80/125, gewicht 80 kg, lengte 189 cm. Medicijn wafarin 3 mg per dag. Niet roken, alcohol 3 versnaperingen, maar niet op de fietsdag.

Groet,

K.

*****

Beste K,

Om uit te zoeken waar die hoofdpijn vandaan komt, zul je een uitgebreid testprogramma moeten ondergaan.
Een van de redenen kan zuurstoftekort zijn, zeker als je met een mondkapje fietst.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website