Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Vorige week heb ik u geschreven over mijn aandoening herpes zoster, gordelroos en heb daar uw waardevol antwoord op ontvangen. Nu gebruik ik aciclovir 8 dagen en heb nog pijn onder mijn rechteroksel en ook nog steeds uitslag, hoewel dat er iets beter uitziet.

Ben van plan het gebruik van aciclovir 800mg 5x per dag nog te gebruiken tot 10 of 11 dagen en dan te stoppen en dan maar afwachten op verbetering, als dat alsnog niet is gebeurd. Is dat een goede beslissing?

Misschien dat ik de huidarts nog bezoek maar denk niet dat hij me verder kan helpen.

Groet,

J.

*****

Beste J,

Er is geen bezwaar tegen nog enkele dagen Aciclovir slikken.

Het is normaal dat de uitslag nog een tijdje blijft. De pijn kan echter langer blijven. Veel valt daar niet tegen te doen, behalve pijnstillers, die geen van allen beter werken dan Aspirine.

Wat soms lijkt te helpen is diadynamische stroom behandeling door de fysiotherapeut.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Redactie: Heb jij ook een vraag aan dokter Maarten? Gebruik het contactformulier en geef de juiste informatie (zie lijstje helemaal bovenaan).


» Laat een reactie achter


Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website