Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik schreef al eerder over mijn hartritmestoornissen en kreeg je advies voor antistolling. Nu ben ik hier in het dorp naar het hospitaaltje geweest om te overleggen over het meten van de INR waarden. Dat was geen succes. Het enige dat ze kunnen en begrijpen is het percentage rode bloedlichamen. De INR kaart met de meetwaarden die ik toonde was volstrekt onbekend.

Nu overweeg ik om een INR tester te kopen voor thuis. Kun je ook een merk aanbevelen? Of zijn er risico’s verbonden aan het zelf meten.

Groet,

K.

******

Beste K.,

Merkwaardig, dat ze geen INR kunnen meten in het plaatselijke hospitaaltje. eerder denk ik, dat er een taalprobleem is. Heb je gevraagd naar “coagulation”?

Zelf meten kan natuurlijk ook, dat is vrij simpel. De apparaten daarvoor zijn nogal duur. Voor zover ik weet is de Coaguchek van Roche de enige die te koop is, maar dat kan inmiddels wel veranderd zijn. Ze zijn te koop bij e-Bay. Roche Thailand heeft het volgende adres:

Roche Diagnostics (Thailand) Ltd 18th Floor, Rasa Tower 1
555 Phaholpothin Road, Chatuchak Chatuchak, Bangkok 109000

Tel +66(0) 2791 2200

Daarbij moet je testtrips kopen, die ook vrij prijzig zijn.

Je kunt ook naar een groot ziekenhuis gaan en vragen, of ze iets voor je kunnen regelen. Eventueel kunnen je twee kinderaspirientje per dag slikken. Aspent-M 81mg.

De cardioloog zou ook moeten kunnen helpen.

Vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website