Vraag aan huisarts Maarten: Gevoelloze tenen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: , ,
27 december 2019

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ongeveer 8 jaar geleden ben ik geopereerd aan een hernia (5 wervel) er is een zenuw geraakt en heb sinds die tijd uitval. Enigszins met veel oefenen gereduceerd (klapvoet in mindere mate). Een deel van mijn rechter voet is echter deels gevoelloos. Sinds enige tijd word mijn linker voorvoet gevoelloos, dit begon bij mijn grote teen. Nu zijn alle 5 tenen gedeeltelijk gevoelloos. Ik heb overgewicht: BMI 34.

Wat zou eventueel de oorzaak kunnen zijn?

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020.

Groet,

R.

******

 

Beste R,

Er zijn verschillende mogelijkheden. Aangezien ik verder geen gegevens heb, is het moeilijk een gericht advies te geven.

Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk dat de zenuwbeschadiging in uw rug de oorzaak is. Een andere mogelijkheid is, dat het een gevolg is van diabetes en/of alcohol. Samen met roken kunnen die onder andere voor ernstige vaatproblemen zorgen, waardoor de perifere zenuwen beschadigd worden.

Mijn advies, na uitsluiting van diabetes etc. is, een neuroloog te bezoeken. Die kan een EMG (elektromyogram) laten maken. Een MRI van de rug geeft ook enige informatie. Wees niet te snel met opereren. Val eerst af.

Met vriendelijke groet en de beste wensen voor 2020

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website