Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb een vraag over het gelijktijdig kunnen innemen van mijn medicatie. Van de uroloog van Bangkok Hospital Korat heb ik alweer meerdere jaren Alfuzosine 10 mgr. Van de cardioloog sinds 2016 Amlopidine 5 mgr en Simvastastine 10 mgr. Met deze laatste ben ik gestopt vanwege de vele slechte berichten over de bijwerkingen ervan.

De Amlopdipine slik ik ‘s avonds na de maaltijd, de Alfuzosine na het ontbijt. Omdat ik de Amlopdipine vaak vergeet wil ik die ook na het ontbijt gaan innemen. Maar ik weet niet of beide medicijnen samen wel kunnen omdat de Alfuzosine ook enigszins bloeddrukverlagend werkt.

Kun jij mij uitsluitsel geven?

Met dank en vriendelijke groet,

H.

*****

Beste H,

Van mij mag u de amlodipine ‘s-morgens nemen. Wel is het zo, dat bloeddrukmedicijnen in het algemeen beter werken, wanneer ze worden ingenomen vlak voor het naar bed gaan.

Innemen bij het tandenpoetsen bijvoorbeeld.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website