Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik vind het vervelend om u opnieuw lastig te vallen maar ik heb toch nog een vraag m.b.t. evenwichtsstoornis. Ik heb elke ochtend last van evenwichtsstoornis tijdens lopen of beter snel wandelen. Ik loop 7,5 km maar niet snel en moet mij concentreren om niet naar links of rechts te gaan. Normaal heb ik geen last ervan dus alleen maar bij het lopen.

Nu weet ik dat dit o.a. te maken heeft met je oren en die heb ik laten controleren en in het linkeroor werd een klein gezwel ontdekt wat de KNO-arts als een kleine tumor beschouwd. De 2e KNO-arts vond het niet belangrijk en zei het was zeker geen tumor of kanker.

Na 3 maanden ben ik weer terug gegaan naar de 1e KNO-arts die mij bevestigde dat het eerste onderzoek van hem fout was en hij bevestigde mij dat het zeker geen kanker was.

Mijn vraag aan u is zou het toch iets te maken kunnen hebben met mijn evenwichtsstoringen en zo ja, welk middel zou ik kunnen nemen om daar iets tegen te doen zonder naar een ziekenhuis te moeten. Als AOW-er en geen verzekering (was tot mijn 70e bij een Thaise verzekeringsmaatschappij wel verzekerd maar hun voorwaarden luiden toen alleen maar verzekerd tot 70 jaar.) Bij alle andere verzekeringsmaatschappijen werd ik geweigerd gezien mij leeftijd.

Ben 79 (bijna 80) rook en drink niet, 1,78 m (was voor mijn 3 herniaoperaties 1,80 en weeg nu 77 kg.). Gebruik alleen maar 1 tablet 5 mg Stercia voor mijn prostaat en 1 tablet NAT D vitamine. Ik heb alleen maar last van mijn Hernia (nieuwe operatie kan niet meer) en voor de rest voel ik mij prima en heb nergens last van behalve genoemde evenwichtsstoring.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

Met vriendelijke groet.

J.

******

Beste J,

Misschien heeft de KNO-arts een brughoektumor vastgesteld. www.stichtinghoormij.nl/nl-nl/brughoektumor/heb-ik-een-brughoektumor/symptomen-2

Een tumor is niet hetzelfde als kanker. Tumor betekent gezwel en dat kan goed kwaadaardig zijn. Kanker is altijd kwaadaardig. Een goedaardige tumor kan echter wel problemen veroorzaken, omdat er ruimte wordt ingenomen waardoor een andere structuur wordt beschadigd. Uw klachten kunnen dan ook wel degelijk te maken hebben met de tumor in uw linker oor.

Een gezwel in de gehoorgang veroorzaakt eigenlijk bijna nooit evenwichtsklachten, hoewel het niet onmogelijk is. Vaak is dit het gevolg van vele gehoorgangontstekingen.

Omdat u alleen maar last heeft bij het lopen, is het ook mogelijk, dat u een te lage hartslag heeft. Bij opstaan uit bed begint het en even later neemt het weer af.

Ook een te lage bloeddruk kan het veroorzaken. Dat kunt u allemaal zelf meten.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website