Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Enkele maanden geleden berichtte ik u het probleem met mijn Thaise kleindochter. Zij heeft bronchitis sinds april vorig jaar. Tot nu is zij zeker 10 x ( + de keren die ik niet weet) van school thuis gebleven met koorts en een blaffende hoest, wat duidt op geïnfecteerde bronchiën. Vorige week weer. Er wordt door de ouders weinig of geen medische hulp ingeroepen.

Ikzelf ben met haar 3x bij onze arts geweest, na onderzoek en stethoscoop luisteren is de diagnose, bronchitis, onder haar gewicht en vitamine c tekort. De medicatie van onze arts werkt goed, doch na een paar weken is het er weer. Ouders doen weinig tot niets, slapen liever de hele dag. Verwoede pogingen het meisje bij ons onder te brengen heeft tot nu geen gehoor. Uw advies hulp in te roepen bij overheidsinstanties is ook gestrand, er wordt gewoon gezegd, “is niet mijn bloed”. Ook mijn echtgenote krijgt geen gehoor. De vader (haar zoon) zegt gewoon,”nou dood is dood”).

Vanavond ga ik praten met P., mijn schoonzuster, want ik vrees als er een longontsteking overheen komt dat dat het einde is. P. is de oudste van de familie misschien dat zij iets kan bereiken, want de moeder is weer zwanger. Ik maak mij grote zorgen, want de moeder wil terug naar Laos en neemt wellicht het meisje mee, daar proberen wij nu een stokje voor te steken. Ik hoop van ganser harte dat het ons lukt.

Hoor graag e.e.a. van u.

Met vriendelijke groet,

C.

*****

Beste C,

Is er al een longfoto gemaakt van uw kleindochter?

Is er geen sprake van een allergie en/of asthma. Eerder heb ik al gewezen op mogelijke tuberculose. Zelfs kinkhoest is een mogelijkheid. Soms duurt dat langer dan een half jaar.In ieder geval is het zaak, dat uw kleindochter gezien wordt door een longarts.

Vit C kunt u aanvullen met tabletten bij elke apotheek verkrijgbaar, ook de vorm van een soort snoepjes. Beter is fruit natuurlijk.

Veel meer kan ik helaas niet doen. Misschien werken de ouders mee, als u ze geld geeft. Geen mooie, maar mogelijk wel een effectieve optie.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website