Vraag aan huisarts Maarten: Erge duizeligheid

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
26 januari 2021

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Vanmorgen klaagde mijn vrouw over erge duizeligheid. Het huis bleef maar ronddraaien. Met een zuster is ze toen hier naar de eerste hulp van het staatsziekenhuis gegaan. Om een lang verhaal kort te houden. Er mankeerde haar niets. Wel te hoge bloeddruk.

‘s Middags de uitslag van de bloedtest gehad. De resultaten e-mail ik hierbij (ter info: totale kosten ongeveer € 70,-).

Zou je naar de uitslagen willen kijken en of dat correspondeert met de voorgeschreven medicatie?

Groet,

J.

*****

Beste J,

Vermoedelijk heeft je vrouw een aanval van benigne paroxysmale positie duizeligheid (BPPD) gehad, de meest voorkomende oorzaak van duizeligheid. Gezien de medicatie, waar je niets aan hebt, dachten ze dat in het ziekenhuis ook.

Hier een filmpje, waarop je kan zien, hoe het te behandelen. Na de manoeuvre kan misselijkheid optreden. Handig is een half uur voor de manoeuvre een zee- of wagenziekte tabletje in te nemen. Metoclopramide, of domperidon kan ook.

https://youtu.be/9SLm76jQg3g

Hier nog een uitleg in het Nederlands:
www.duizeligheidscentrum.nl/Duizeligheidscentrum/Aandoening/Aandoening-BPPD-kortdurende-bewegingsafhankelijke-duizeligheid.html

Als de bloeddruk de oorzaak is, moet die behandeld worden. Natuurlijk zijn er nog meer oorzaken, maar daar komt een neuroloog aan te pas.

De labresultaten zijn perfect.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 4.60/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website