Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Neem me niet kwalijk dat ik u nog eens stoor.

Ik vlieg vanavond naar Europa en heb deze week een ELISA test gedaan. Ik stuur u het resultaat hierbij. Er is geen ImG aangetroffen, dat wil volgens mij zeggen dat ik geen Covid-19 heb of gehad heb en derhalve zullen er ook geen antistoffen IgG aangetroffen zijn. Dan wordt er nog iets vermeld van Neutralizing. Ik heb het lab gevraagd dit te verklaren. Gisteravond laat heb ik dit pas ontvangen. Ook de comments heb ik gevraagd in het Engels te vertalen.

Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat ik ongemerkt covid gehad had en antistoffen zou hebben aangemaakt. Echter, gezond is gezond en dat is ook prima.

In Europa heb ik domicilie in Budapest. Ik zal een arts om advies vragen over vaccinatie. Ik reis ook veel en de druk die er op het vaccineren ligt (in Hongarije heeft men het al over de 3e injectie) is groot.

Ik heb onlangs Ivermectine tabletten aangeschaft. Ik had begrepen dat deze in veel gevallen werkzaam zijn geweest. Zijn dat de medicijnen die u bedoelde, maar die in Nederland niet toegelaten zijn?

Bedankt voor uw reacties.

Met vriendelijke groet,

L.

*****

Beste L,

Inderdaad moet ik u teleurstellen. Geen Covid gehad.

Zoals het er nu uitziet, na de laatste berichten uit Israël, lijkt het vaccin nauwelijks te werken.

Neutralising antibodies zijn antistoffen die het virus bijvoorbeeld verhinderen de cel binnen te gaan. Laat u zich toch inenten, probeer dan Sinopharm of Sinovac te krijgen. Die werken net zo goed, of slecht en zijn op de klassieke manier gemaakt.

Ivermectine is inderdaad het medicijn dat werkt bij Covid.

Heb geen angst voor de delta en lambda variant, die gedragen zich als het aloude bekende coronavirus en kunnen gedurende enkele dagen een snotneus veroorzaken.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website