Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb uw artikel gelezen over een vraag die gesteld werd over wel of niet vaccineren. Ook het artikel welk u vermelde gaf mij een goede inzicht over dit probleem.

Helaas stond in dit artikel niet vermeld of je het Sinovac vaccin kunt gebruiken als 1e injectie en dan de 2e injectie met AstraZeneca. Ook mis ik wanneer je ouder bent zoals in mijn geval 80 jaar of je dan niet beter toch een vaccine moet laten zetten?

Ik weet nu zelf niet meer wat beter is? Misschien kunt u mij wel helpen.

Bedankt voor uw moeite.

Met vriendelijke groet,

J.

*****

Beste J,

Met het mengen van deze injecties is geen ervaring. Misschien werkt het wel beter. Het kan echter ook levensgevaarlijk zijn. We weten het niet. Zoals we de uitkomst van een experiment nooit van tevoren weten. Zelf zou ik er niet aan mee doen.

Voorlopig zou ik bij hetzelfde vaccin blijven tot er meer over bekend is. Sinovac is niet slechter dan de anderen, hoewel die anderen dat wel beweren.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website