Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

 • Leeftijd
 • Klacht(en)
 • Voorgeschiedenis
 • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
 • Roken, alcohol
 • Overgewicht
 • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
 • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik kreeg een week geleden naast mijn Friride nog Doxazocin. Ik hoop dat het de werking van Friride bespoedigt! Ik ben wel de hele dag heel erg duizelig! Ik vond dit nog in internet, wat denkt u hiervan? www.prostagenix.com/special/ Het is vreselijk duur, maar als het helpt!

Als ik me goed herinner heeft u eens geschreven dat de groene scan ongeveer 100.000 Baht kost is het niet?

Dank u voor uw hulp!

Groet,

A.

*****

Beste A,

Die Doxazosin veroorzaakt de duizeligheid. De bloeddruk daalt er door. Stop daar maar mee. Firide verkleint de prostaat, maar dat duurt even. Doxazosin verwijdt de bloedvaten, maar of je er echt beter van gaat plassen is nooit aangetoond.

Wat prostgenix betreft, lijkt het me beter dat geld aan iets leukers te besteden.

Wat de prijs is van Groene Laser behandeling, weet ik niet. Misschien weten de lezers dat?

Alleen laten doen, als het niet anders kan.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Vraag aan huisarts Maarten: Duizelig door medicatie voor mijn prostaat”

 1. Kees zegt op

  Ik heb van de nefroloog ook Doxazosin voorgeschreven gekregen voor mijn prostaatklachten. Ik kan melden dat ik geen problemen meer heb met plassen.

 2. Dick41 zegt op

  Beste A.,
  Bangkok Hospital doet Thalium laser die kennelijk nog beter is dan groene volgens de uroloog in Chiang Mai.
  Ik zou die behandeling ondergaan eind maart maar tijdens de wachttijd voor goedkeuring door Ned. verzekeraar ging Thailand op slot en kon de specialist met apparatuur niet overkomen uit Bangkok.
  Als enig alternatief was de ouderwetse TURP maar door volledige afsluiting had ik geen keus. Het prijsverschil was ca. THB 15000 goedkoper maar ik had al veel horrorstories over TURP gehoord dus niet blij.
  Uroloog een jonge Thai verzekerde me dat zijn methode van TURP veel beter was dan in Europa. Dus toch maar gedaan. Na operatie was ik verbaasd dat ik geen pijn en nauwelijjks bloeding had en na 4 dagen kon ik naar huis. Geen luier, geen lekkage en na een paar weken geen spoortje bloed meer in urine.
  Ik kan deze uroloog van harte aanbevelen, Dr. Wittawat, Bangkok Hospital Chiang Mai.
  Ik had in 2006 al eens een verkleining van de prostaat ondergaan in Nederland waarna ik ontzettend veel pijn had gedurende een week en ze wilden me geen sterke pijnstillers geven want je zou maar verslaafd kunnnen worden.
  Niets dan lof voor Thaise ziekenhuizen en in het bijzonder BKH waar ik al meermaals uitstekend behandeld ben een 5 sterren verzorging waar NL niet aan kan tippen. Vraag vooraf prijsopgaaf en zij regelen alles met Nederlandse verzekeraar.
  Sterkte
  Dick

 3. Ton Uni zegt op

  Ja, het schijnt in sommige ziekenhuizen inderdaad rond de 100.000 Baht te kosten.

  • Ton Uni zegt op

   Bij mij had het hospitaal op de verpakking van Doxacin 2 mg. gezet: “No abrupt movement” (geen abrupte beweging)! Dat spreekt al voor zich!

   Ik nam ook voor het “slapen” gaan Circadin (Melatonin) 2 mg. of 10 mg. en Alprazolam 0.5 mg. (Xanax), maar van de Alprazolam stap ik ook af! Ik ben de hele dag erg duizelig!

 4. l.lagemaat zegt op

  Over Firide ben ik niet tevreden, kreeg bijverschijnselen.
  Nu gebruik ik Alfusozin. Werkt heel behoorlijk en 15 tabletten slechts 450 Baht.

 5. Harmen zegt op

  Groene laser,, mits goed uitgevoerd zeer gooed in spanje gedaan bij dr Santos in malaga”””’heb dat al eens aan gegeven ””koste 6000 eu,, beetje langer in het hospital,, 500 pd en uit eindenlik 9000 kwijt en zeer tevreden,, nog steeds nu inmiddels 3 jaar geleden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website