Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik heb een vraag over het overschakelen van Zanidip naar losartan. Ik ben 77 jaar, weeg 80 kg en 189 lang. BMI 23. Heb onregelmatige hartslag, gebruik 24 mg coumadin per week 6×3 plus 1×6. INR 2.3.
Gebruik enige tijd Zanidip 20 mg per dag, bloeddruk nu 130/80. Heb nu dikke enkels, denk van de Zanidip. Wil overschakelen naar losartan. Kan dat zonder gevaar?
Ik zie in de pharmacie merk losartan en een Thaise versie tanzanaril. Fors prijsverschil. Zijn er bedenkingen mbt het Thaise product?

Met vriendelijke groet,

K.

*****

Beste K,

Van Zanidip kun je inderdaad dikke benen krijgen. U kunt dat proberen, maar waarom Losartan (50-100 mg) en niet bijvoorbeeld Ramipril (5-10 mg)?

Het instellen op zowel Losartan of Ramipril duurt minstens 2-4 weken. ‘s-Avonds innemen.
Beginnen met de lage dosering en indien nodig (bloeddruk hoger dan 150/90) na twee weken de hogere dosering. Gaat dat niet goed, dan een bezoek brengen aan de cardioloog.

De Thaise medicijnen zijn in het algemeen van uitstekende kwaliteit.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website