Vraag aan huisarts Maarten: Bloedverdunner Warfarin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
30 mei 2018

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik heb een vraag over de bloedverdunner Warfarin. Zijn er betere bloedverdunners op de markt? Bangkok hospitaal heeft mij een bloedverdunner voor geschreven maar deze zijn in de apotheker niet te verkrijgen.

Dank bij voorbaat.

Groet,

P.

******

Beste P.

Volgens mijn gegevens is Warfarine in Thailand te koop. Anders zou het Bangkok hospitaal het ook niet voorschrijven. Het nadeel van Warfarine is, dat het bloed regelmatig gecontroleerd moet worden.

Al enkele jaren zijn de NOAC’s (New Oral Ant Coagulants) op de markt. Ze heten tegenwoordig DOAC’s (Direct Oral anti Coagulant). De minste problemen tot nu toe zijn opgetreden met Dabigratan (Pradaxa). Frequente bloedcontrole is hierbij niet nodig. Voor Pradaxa is er tegenwoordig ook een tegengif op de markt (Idarucizumab, Praxbind) Zowel Pradaxa als Praxbind zijn aardig aan de prijs.

Van de nieuwe middelen is nooit aangetoond, dat ze beter zijn dan de oude. Bij maag- en nierproblemen kan Pradaxa problemen geven. Het beste is, dit even met de specialist te overleggen

Natuurlijk is de behandeling met antistolling ook afhankelijk van de reden waarom. Soms is een kinderaspirientje ook goed genoeg.

Vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website