Vraag aan huisarts Maarten: Bloeding in mijn rechteroog

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
23 januari 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn eerdere gegevens heeft u al. Dacht eerst even op 20-01-2020, alleen maar voor 7 maanden medicijnen meenemen van neuroloog en de oogarts maar komt er bekaaid vanaf. Vertelde aan de oogarts dat ik de laatste maand, het gevoel had of er een vlieg of vuiligheid in mijn rechteroog zit. Ze keek met haar apparatuur en moest met de verpleegster mee, naar een kamer, kreeg daar om de 10 minuten druppels en dat 5 keer.

Bij de arts terug. Ze vertelde dat er in mijn rechteroog een bloeding is. Wij kunnen je wel helpen met een injectie of medicijnen. Mijn linkeroog heeft ook het begin van een bloeding. De geschatte kosten zijn tussen de 25.000 -40.000 baht zag ik.

Wat houdt dat in, ogen behandelen met injectie? Kan het ook helemaal onder verdoving? Anders moeten ze mij goed vastbinden, want de kans is groot dat ik dan wegloop als ik die naald ziet.

Groet,

H.

******

Beste H,
Dat noemen we Natte Macula Degeneratie Ook een veneuze blokkade in het linker oog. Dat wordt inderdaad met Avastin injecties behandeld.
AMD leidt op den duur tot hele slechte visus. Die injecties voorkomen dat, of stellen de progressie (jaren) uit.
De diagnose wordt bevestigd dmv met een netvlies scan. Vliegjes behoren in het algemeen niet tot de “symptomen”, maar die kunnen er natuurlijk ook zijn.
Een second opinion is aan te raden. 
Met vriendelijke groet,
Dr. Maarten

» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website