Vraag aan huisarts Maarten: Artrose in rechterknie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
3 januari 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

 • Leeftijd
 • Klacht(en)
 • Voorgeschiedenis
 • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
 • Roken, alcohol
 • Overgewicht
 • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
 • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 63 jaar ik rook niet en drink geen alcohol en ik weeg 82 kg. Nu ik heb artrose in mijn rechter knie 2de graad zei men in RAM ziekenhuis in Khon Kaen. Ik heb daar ook en MRI laten maken en daar zei de dokter dat ik binnen 5 a 6 jaar en nieuwe knie zal moeten laten zetten.

Deze dokter heeft mij een maand geleden ingespoten met cortisone en ik moet zeggen ik voel niks momenteel, maar ik weet ook dat blijft niet zo, na een paar maand komt die ontsteking terug. Momenteel neem ik dagelijks al 2 jaar:

 • Donacom 1178mg
 • 2x Glucosamine 1500mg
 • Chondroitine 375mg

Sinds ik dit neem is ook de artrose van mijn linkervoet de pijn weg heb ik geen last meer van. Nu heb ik onlangs gehoord dat groenlipmossel met curcuma en zwarte bes het beste zou zijn voor een artrose knie ik weet ook dat het maar voor 70% helpt maar dit vind ik toch redelijk veel en ik zou dit willen proberen.

Nu is mijn vraag of ik dit kan kopen hier in Thailand het liefst vloeibare? En is het betrouwbaar het hier te kopen als het er is, of moet ik het in Belgie kopen en kan ik het voor een jaar meebrengen?

Groet,

C.

******

Beste C,

Donacom en glucosamine is hetzelfde. Ze werken als ontstekingsremmers en hebben ook dezelfde bijwerkingen, zoals maagproblemen.

Chondroitine doet niets. Is wel goed voor de handel. Naar beide middelen is uitgebreid onderzoek gedaan.

Groenlipmossel bevat ook glucosamine. Of het in Thailand verkrijgbaar is, weet ik niet.

Als u minder klachten heeft met de door u gebruikte middelen, zou ik er gewoon mee doorgaan. Overigens is de aan te raden dosering 1200 mg per dag.

Wacht zo lang mogelijk met een nieuwe knie. Hoewel zon’n operatie vaak goed gaat, gaat het ook vaak fout. Vaak blijft de pijn.

Beweging is heel belangrijk bij artrose. Wandelen en eventueel fietsen. Zwemmen kan ook.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website