Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik neem medicatie tegen een te hoge bloeddruk: Olmetec 40 mg(olmesartan-medoxomil). Deze medicatie blijkt in Thailand vrij duur te zijn (30 pillen voor 1.100 Baht). Mijn vraag is of er een goedkoper en goed werkend alternatief verkrijgbaar is in Thailand?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Groet,

P.

*****

Beste P,

Olmetec is een Angiotensine II Receptor Blokker en één van de nieuwste in zijn soort. Niet beter dan de goedkopere losartan (Cozaar) bijvoorbeeld. Zelf schaar ik Olmetec onder de klasse van volkomen overbodige “metoo” medicijnen. Bovendien kan het ernstige darmproblemen (sprue) veroorzaken.

Aangezien u nogal summier bent met informatie, weet ik dus niet waarom uw arts dit nogal exotische middel heeft voorgeschreven. Was de artsenbezoeker misschien net langs geweest?

Als er geen doorslaande reden is geweest, om Olmetec voor te schrijven, kunt u overstappen op Cozaar, of eventueel enalalapril. Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden.

Vandaar dat ik een slag om de arm houd. Weet u het niet, vraag het dan uw arts.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website