Vraag aan huisarts Maarten: Af en toe diaree

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
29 mei 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ben 69 jaar, in heel goede gezondheid. Ik rook niet, drink weinig alcohol, neem geen medicatie, wel elke dag vitamine c en Asaflow (=bloedverdunner omdat ik in 2013 na meniscus operatie wat bloedklontertjes had ter hoogte van mijn knie).

Heb soms wel eens last van diaree, maar gebeurt in België ook. Ik neem dan 1 a 2 x wat Carbobel, is daarmee opgelost. Ben nu 8 maanden in Thailand, ook dankzij dat virus. Mijn Thaise vriendin let heel goed op welk voedsel ze bereid en ook hoe, maar ja, heel soms zit het tegen….

Ben nu bijna door mijn Carbobel heen, en wou graag weten of er iets soortgelijks ter plaatse te vinden is? Heb gezocht via deze site, en ook op Google, maar niets gevonden.

We verblijven omgeving Samut Prakarn (Bangkok).

Alvast uitkijkend naar je antwoord,

Groet,

J-L

(Ps: heb tot nu toe al heel wat handige tips en weetjes uit jouw bijdragen gehaald, bedankt!)

******

Beste J-L,
Heb even moeten zoeken naar Carbobel en kan niet vinden wat er in zit. Als huismiddeltje is er altijd de banaan en als dat niet helpt probeer dan eens loperamide, dat overal te koop is.
Met vriendelijke groet,
Dr. Maarten

» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website