Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

In navolging van mijn vorige bloedtesten van een aantal maanden geleden, heb ik deze week nog een keer een zeer uitgebreide test (negen bijlagen) laten uitvoeren om te zien of de veranderde levenswijze vruchten afgeworpen heeft.

Ik heb gezien dat op drie punten verbetering noodzakelijk is, en ik op alle andere punten binnen de marges val, soms maar net. Graag hoor ik van jou wat ik kan doen om de drie onderdelen te verbeteren en van de rest waar ik in de nabije toekomst goed op moet letten.

Nog steeds 125 kg bij 200 cm. 150/80/65 niet roker en paar drankjes in de namiddag.

Je zeer gewaardeerde aandacht en adviezen worden op prijs gesteld.

Met vriendelijke groet,

J.

******

Beste J,

Je lab is uitstekend. Je hoeft dan ook niets te doen, tenzij je je levenskwaliteit wilt verminderen. In het algemeen moet je een foutmarge van 10% aanhouden bij de resultaten.

Je urinezuur (Uric Acid) is wat hoog, maar als er geen klachten zijn, hoef je niets te doen. Eventueel zou je bij ieder drankje een glas water kunnen nemen.
Over het cholesterol maak ik me al helemaal geen zorgen. Dat is een verdienmodel (zie ook bijlage)

Bloedresultaten zijn een surrogaat voor gezondheid. Een goede artsen behandelt dan ook niet de bloedresultaten, maar de patiënt.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 3.87/5. From 15 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website