Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Op 10 oktober 2016 arriveerde ik in Thailand met een grote draagtas van een Nederlandse apotheek vol met door mijn voormalige huisarts voorgeschreven medicijnen. Ik heb nog een voorraadje voor een maand, maar ben in Thailand op zoek naar dezelfde medicijnen want die blijf ik voorlopig nodig hebben.

Het gaat om de volgende medicijnen:

  • Irbesertan 300 Mg
  • Simvastatine 40 Mg
  • Pantoprazol Penza 40 M
  • Acetylsalicylzuur 80 M
  • Allopurinol Aurobindo 300 Mg
  • Lyrica 2 daags 175 Mg

Bij aankomst woog ik 130 kg. Door een andere leefwijze, eetgewoonte, actiever en veel organische Olong Thee Nr. 12 na elke maaltijd en woon nu in de buurt van de Gouden Driehoek samen met een 50 jarige hoofd van de plaatselijke school die een Thee/farm van 60 Rai om haar huis boven op een heuvel heeft.

Dus heel gezonde lucht en koele, vochtige nachten. Ik laat me wekelijks 1 a 2 keer 2 uur lang masseren om te proberen of ik van de pijn door de versleten nek/ en ruggenwervels af kan omen zodat ik geen pijnstillers meer hoef te slikken. Misschien blijft dat een illusie maar het is de moeite waard. Ik heb me niet gewogen maar kan mijn broekriem met bijna 4 gaatjes strakker trekken. Ik ben ook een stuk leniger geworden, kan b.v. goed bij mijn voeten wat ik 2 maanden geleden niet kon.

Ik heb vlak na mijn aankomst contact opgenomen met een ziektekostenverzekeraar maar begreep dat door mijn enorme gewicht, ik geen verzekering voor een voor mij acceptabele prijs kon afsluiten. Ik ben dus momenteel onverzekerd.

Tijdens mijn zoektocht naar de medicijnen ben ik bij een Government ziekenhuis geweest, bij een grote privé-kliniek en bij verscheidene Pharmaci. Ik heb de Irbesertan gevonden, geïmporteerd dus duur) 30 dagen 2500 Baht). Ik heb de Simvastatine 20 Mg, 60 stuks 300 Baht. Voor de Pantoprazol heb ik Omeprazde, kost 1780 per maand en ik heb de Allopuriol 100 Mg dus moet 3 stuks nemen en kost per maand 360 Baht. De Lyrica is een dure pijnstiller en ik wil het met de alternatieve Buflex 600 Mg proberen. Maar ik heb tot heden nog geen Acetylsalicylzuur 80 Mg gevonden. weet jij of er in Thailand een goed alternatief voor is en waar ik het zou kunnen kopen?

Valt jou verder iets op betreft de voorgeschreven medicatie door mijn voormalige huisarts en wat ik hier heb gevonden? Valt jou iets op betreft mijn veranderde leefstijl en eten, geen zoetigheid meer, gaan toetjes of ijs, geen lunch omdat ik geen honger voel of gemakkelijk over het hongergevoel heen stap, veel thee drink en kleine hoeveelheden eet. Ik kon voorheen moeilijk lopen, vooral bergop wat ik nu vaak moet. Ik heb een zeer zwakke knie maar het gaat heel veel beter sinds de massages.

Ik heb net een foto van mij met ontbloot bovenlijf laten maken, helpt het als ik die op stuur zodat je een indruk hebt van mijn omvang en lengte?

Ik kijk met enig ongeduld uit naar jou adviezen.

Bij voorbaat dank.

R. vanuit Chiangsean.

*****

Beste Rien,

Om maar bij het eenvoudigste te beginnen. Aspirine 80mg heet hier Aspent -M. 81mg.
Lyrica is eigenlijk geen pijnstiller, maar een anti-epilepticum, dat als bijwerking heeft, dat het helpt bij zenuwpijn. Ook kun je er Parkinsonachtige symptomen van krijgen. 2x (1)75 mg zal niet veel doen is daarom zonde om in te nemen. Normale doseringen gaan tot 600mg/dag.

Buflex (ibuprofen) is een ontstekingsremmer. Als het voor je knie is kun je er ook Rhumafen Gel (Ketoprofen) opsmeren. Dat werkt volgens recent onderzoek beter dan pillen.

Irbesartran zou je in principe kunnen proberen te vervangen door enalapril (Anapril). Beginnen met 20 mg twee uur voor het slapen gaan. Omeprazol moet ook goedkoper kunnen. Vraag eens naar LOKIT 20mg. s’ morgens voor het ontbijt innemen.

Als je zo doorgaat met afvallen, dan heb je veel medicijnen waarschijnlijk binnenkort niet meer nodig. Eet alleen als je honger hebt en niet omdat je het lekker vindt.

Probeer langzaam weer in beweging te komen. Wandelen is een goed begin. Neem wel drinken mee, vooral als het warmer wordt.

Bij de gewone apotheek in de straat zijn de medicijnen in het algemeen veel goedkoper dan in de privé ziekenhuizen.

De foto hoef je niet te sturen. Je lengte en gewicht zijn genoeg. Die kun je bij elke apotheek en en vaak bij 7/11 meten. Mocht je zo trots zijn met het resultaat van je acties, dat je dat iedereen wil tonen, dan vraag ik de redactie je foto te plaatsen.

Van thee heb ik absoluut geen verstand. Wel weet ik dat de eigenschappen van thee vaak worden overdreven.

Met vriendelijke groet,

Maarten

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website