Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem. Jouw privacy is gewaarborgd.


Hallo Maarten,

Wat kan de oorzaak zijn dat ik hier in Thailand veel meer kramp in mijn benen heb dan in Nederland. Ze zeggen dat heb met temperatuur te maken, als het kouder is heb je meer last van kramp. Maar dat is nu in Thailand niet het geval als het om koude temperatuur gaat.

Graag uw advies.

Groeten,

A.

˜˜˜˜˜˜˜

Beste A.,

De meest waarschijnlijke oorzaak van je kramp is, dat je te weinig drinkt en/of ter weinig zout binnen krijgt.

Ook overvloedige hoeveelheden alcohol helpen niet.

Met vriendelijke groet,

Maarten

 

1 reactie op “Vraag aan huisarts Maarten: Vaker kramp in Thailand”

  1. Khun Peter zegt op

    Misschien een tekort aan magnesium? Doordat magnesium aan de basis staat van honderden biochemische processen in het lichaam, kan een tekort aan het mineraal ook leiden tot veel uiteenlopende klachten. De meest voorkomende zijn: spierkrampen (meestal in kuiten of nek) of gespannen spieren. Zie hier: https://www.gezondheidsnet.nl/vitamines-en-mineralen/heb-ik-een-magnesiumtekort


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website