Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik ben gezonde oude man van 77 jaar, gewicht 110 kg, lengte 200 cm, gemiddelde bloeddruk dagelijks over een week gemeten 135/80 hartslag 56 (altijd al gehad lage hartslag tussen 45 en 60). Ik slik geen enkel medicijn, nooit gerookt, geen alcohol, voel me tiptop etc etc. Waarom me dan tot u gericht?

Ik heb een vreemd verschijnsel (in mijn ogen althans) waar ik al bijna een jaar last van heb, maar dermate raar vond dat ik er niet mee naar de dokter ben gegaan, heb wel internet afgestruind maar kon nergens echt een antwoord vinden op mijn probleem. Ik heb regelmatig een stekende pijn onder mijn rechterschouderblad. Dat kan natuurlijk van alles zijn maar het rare voor mij is ik heb er alleen last van als ik zit te eten. Ontbijt, lunch, diner, ik denk zelfs niet aan de pijn tot dat ik ga eten. Soms is het zo scherp dat ik mijn eetlust kwijt raak. Na het eten verflauwt de pijn binnen 15 minuten tot bijna geheel weg tot de volgende maaltijd.

Ik heb er met geen enkele andere handeling pijn door. Ik sport (golf), wandel regelmatig, zonder dat de pijn aanwezig is. Nu is het echter zover dat het pijngevoel als een soort algemene druk aanwezig blijft en alleen tijdens de maaltijd weer verscherpt. Ik heb geen last van benauwdheid en een jaar geleden heb ik mijn longen noch door een arts laten onderzoeken, wat uiteindelijk uitdraaide op een hartaandoening die u na mijn hartfilmpje gezien te hebben als lariekoek heeft afgedaan, wellicht kunt u zich dit nog herinneren?

Graag uw advies/raad wat dit zou kunnen zijn?

Groet,

P

*****

Beste P,

Pijn in de rechter schouderstreek kan vele oorzaken hebben, van eierstok- tot hartproblemen. In uw geval denk ik als eerste aan galstenen en/of maag/darm/leverproblemen aangezien de pijn gekoppeld is aan het het eten.

Als u gaat eten u allerlei sappen produceren, onder andere gal. Zit er een obstructie in de galwegen, dan doet dat pijn, een pijn die vaak uitstraalt naar de schouder.

Het is wel zaak spoedig een dokter te bezoeken en als eerste een echo van de galblaas, lever en alvleesklier te maken. Vertel de dokter wel duidelijk, dat de pijn aan eten gekoppeld is.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website