Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik heb weken geleden een kou gevat en alhoewel dit voorbij is blijf ik slijm ophoesten, met name in de ochtend. Ben 2 weken geleden naar Sapasit inter hospital in Ubon gegaan en de arts heeft een röntgenfoto laten nemen van mijn longen welke in orde waren. Zij heeft mij Fluimucil 600, Cetirizine 10, Berodual, en een voor mij onbekend medicijn welke was mee gegeven zonder verpakking, meegegeven. Nu na 2 weken is het resultaat nihil.

Ik ben 62 jaar, gebruik normaal gesproken geen medicijnen, ben niet allergies voor iets en was een gematigd roker (1 pakje per 2 weken).

Ik denk dat het mogelijk een chronische bronchitis is.

Wat kunt u mij voor medicijnen aanraden?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

R.

*****

Beste R,

De medicijnen die de arts heeft voorgeschreven, lijken correct. Zij behandelt drie dingen tegelijk, kennelijk omdat ze het ook niet weet: hard slijm (Fluimucil), allergie (Ceterizine) en asthma (Berodual), terwijl het waarschijnlijk om een hardnekkige kou gaat.

Een andere mogelijkheid is maagzuur, dat ‘s nachts omhoog komt en dat u inhaleert. Hebt u last van maagzuur? Neem dan in ieder geval een hoger kussen en eventueel omeprazol 20 mg (elke apotheek heeft het) voor het ontbijt.
Zo niet, dan kan het ook nog gaan om probleem in de neus, of de keel. Zelfs een hartprobleem is niet uitgesloten.
Zomaar een medicijn voorschrijven in dit geval, op de omeprazol na, kan ik helaas niet. Dat is schieten op een onbekend en onzichtbaar doel.

Het lijkt me beter terug te gaan naar de arts. Vraag dan ook, wat het 4de medicijn is.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website