Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/


Beste Maarten,

In september 2015 kreeg ik een hartoperatie in Bangkok (Sirirat), met 4 bypasses. Die operatie was nodig omdat ik daarna-hoognodig- een aneurysma operatie moest hebben (buikoperatie). Die kreeg ik in november 2015.

Ik meen dat dit alles goed is verlopen, maar onlangs kreeg ik op beide benen, onder de knie, rooie vlekjes/vlekken, nogal veel.

Een huidarts hier zei dat er bloed uit de bloedvaatjes “lekt”, en schreef voor: Ureacream (Diabederm 10 %), 2 keer p.d., en Elomet cream (Mometasome Furdate), 1 keer p.d., voor het slapen. Maar zij noemde ook de medicijnen die ik nog steeds moet slikken vanwege de operaties als mogelijke oorzaak (Atenolol 50 mg, Aspirine B8 1 mg, Cardura XL 4 mg, Furosemide #40 mg).

Gaarne uw advies, want het ziet er nogal akelig uit.

Hartelijk dank bij voorbaat (of moet u liever een foto hebben?)

J (ik woon al 25 jaar in Thailand).

˜˜˜˜˜˜˜

Beste J,

Waarschijnlijk is de aspirine de schuldige. Die heb je echter nodig voor om je bloed niet te laten klonteren. Ook de andere middelen zouden dit kunnen veroorzaken.

Het kan ook zijn dat je gestoken wordt door zandvliegjes.

Wat slikte je voor de buikoperatie. Hebben ze een stent geplaatst?

Stuur me even wat meer gegevens, eventueel met foto.

Dan kan ik hopelijk beter advies geven.

Met vriendelijke groet,

Maarten

 

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website