Hier vind je informatie voor reizigers van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen onder andere malaria en andere infectieziekten voor Thailand.

Malaria
In Thailand komt in sommige gebieden malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gele koorts
In Thailand komt geen gele koorts voor. Echter, als men VANUIT een gele koorts gebied komt is vaccinatie VERPLICHT.

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Buiktyfus
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Dengue
In Thailand komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Rabies
In Thailand kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Japanse encefalitis
In Thailand komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Mazelen
In Thailand bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vacinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) houdt zich bezig met preventie van ziekte bij reizigers, ook wel reizigersadvisering genoemd. Het LCR richt zich primair op de medici en andere gezondheidswerkers die de reiziger ter zake adviseren, maar adviseert ook reisbureaus en touroperators.

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en je leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor jouw nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Dit is extra van belang als je zwanger bent, als je gezondheidsproblemen hebt, als je langer dan drie maanden wilt gaan reizen, of als je op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Bron: LCR.nl

2 reacties op “Aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen voor Thailand”

 1. fransamsterdam zegt op

  De wachtkamer van een ziekenhuis zou ik ook in Nederland niemand aanraden.
  Natuurlijk moet je je er wel bewust van zijn dat het leven niet zonder risico´s is en dat het vaak zinvol is om die te beperken.
  De ´vleesetende bacterie´ is een in het algemeen onschuldige streptokok die in zeldzame gevallen tot ernstige problemen leidt. Een bekende patient was Balkenende die het aan zijn voet had en een maand op de intensive care heeft gelegen. Die man is heus wel overal tegen ingeent, met het oog op de vele buitenlandse reizen, en ook overigens heb ik niet de indruk dat die man nou erg ongezond is of er een buitengewoon ongezonde levensstijl op nahoudt.
  Dit zijn dus gewoon gevallen van ´pech´ en dan mag je blij zijn als je het er met de huidige stand van de medische wetenschap levend van af brengt. Overigens kun je je hier voor zover ik weet niet tegen laten inenten.

  Sommige inentingen geven ook een soort schijnveiligheid. Een paar prikken tegen Rabies (hondsdolheid) kosten al gauw Eur 200.- en als je dan toch gebeten wordt moet je er toch nog 2 halen. Als je niet ingeent bent moet je er 5 halen + antiserum en heb je iets minder tijd om dat te regelen. In een land als Thailand, waar je toch eigenlijk altijd wel binnen een paar uur bij een goed geoutilleerd ziekenhuis kunt zijn, zijn die 5 prikken waarschijnlijk nog goedkoper dan die eerste 2 in Nederland ook. (Die je bovendien elke paar jaar moet herhalen).

  Overigens vallen er in Nederland jaarlijks ruim 1500 doden door medische fouten en ook met een inenting kan, nog afgezien van het normale risico, natuurlijk iets fout gaan. Uiterste zorgvuldigheid is daarom ook gewenst. De GGD IJsselland zet zichzelf op de kaart door te melden dat het antiserum in ONTWIKKELDE landen meestal niet verkrijgbaar of van slechte kwaliteit is. Tsja, je zal je beslissing maar op deze lariekoek baseren….
  http://www.ggdijsselland.nl/Reizigerszorg/Ziekte-tijdens-de-reis/Rabies

 2. Jack G. zegt op

  De gemiddelde Nederlander is ietwat bang voor injectienaalden die je lichaam in worden geboord en helse pijnen schijnen te veroorzaken. Dus gauw wordt er geroepen dat is allemaal niet nodig. Een paar flinke lichaamsschilderingen van draken en mooie dames is natuurlijk geen probleem maar injectienaalden. Brrr. Kijk maar eens naar zo’n ziekenhuisserie bij de EO/SBS en je ziet patiënten compleet wit wegtrekken als ze een tetanusinjectie moeten krijgen na een bloederige wond. Nu heb ik in de binnenlanden van Indonesië gezien wat de ziekte tetanus inhoud en dat is 1 van de vreselijkste ziektes/doodsdagen die er is. Dan is zo’n spuitje best wel uit te houden was mijn eerste gedachte. Zelf heb ik een keer matige Malaria gehad en dat was geen pretje. Wees niet bang maar denk er even rustig over na. Wat mij wel opvalt is dat er nogal wat advertenties in kranten/internet van ‘vakantiespuiters’ staan dus ik denk ook wel eens dat er goed aan verdiend wordt. Met DTP en Hepatitis A kom je al een heel eind. De Belgen adviseren sneller ook Hepatitis B.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website