Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem. Jouw privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben een man van 65 en kreeg laatst bij een oefening (liggend op mijn rug) mijn wijd gespreide opgetrokken linkerbeen niet zelf meer terug in rechte stand. Moest met mijn hand het been weer recht leggen. Daarna kon ik wel weer lopen maar had toch het gevoel dat er iets beschadigd was.

Meestal gaat zoiets vanzelf over. Ik blijf echter ook na een maand last houden van een pijnlijke plek dicht bij mijn heup, m.n. als ik langer dan een kilometer loop wordt het erg. Alsof bindweefsel bovenaan mijn been opzwelt, zo voelt het. Ik smeer mijn bovenbeen met Voltaren gel maar met weinig resultaat.

Gaarne uw advies.

Groet,

P.

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜

Beste Pieter,

Waarschijnlijk heb je een lichte subluxatie van je heup veroorzaakt, waarbij een ligament wat verrekt is. Dat verklaart ook, dat je been een zetje nodig had, om weer in de normale stand te komen.

Een dergelijke blessure zie je veel bij vrouwelijke turners, die veel in spagaat gaan. Uiteindelijk kan ze dat een heup kosten.

Als 65 jarige zou ik het wat dat betreft wat rustiger aandoen. Je kunt ook een slijmbeursontsteking hebben veroorzaakt.
Voltaren gel helpt in dit geval niet, omdat de blessure te diep zit.

Een goede fysiotherapeut zal je kunnen behandelen, maar reken er op dat je nog enkele maanden last zal hebben van je heup.
Begin in ieder geval met ijs. Drie maal daags tien minuten. IJs niet direct op de huid doen. Altijd een doek ertussen.
Is er na twee maanden geen verbetering, dan wordt het tijd voor een orthopeed.

Op foto’s zal er waarschijnlijk niet veel te zien zijn. Op een echo en een MRI wel.

Vriendelijke groet,

Maarten

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website