Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers


Beste Maarten,

Onlangs ontving ik de nieuwsbrief van Bumrungrad met daarin een artikel over Cardioinsight. Een techniek met CT scan en een cardio vest die veel meer informatie zou verschaffen en beter afgestemde medicatie geven bij de behandeling van arrhythmia. Nu heb ik dat, dus ben ik geïnteresseerd.

Google levert weinig over de geclaimde eigenschappen, wel over de revenuen voor de betrokken bedrijven. Mijn vraag is dus, is dit werkelijk een grote stap voorwaarts of alleen een nieuwe mogelijkheid voor Bumrungrad om tegen dubbel tarief te kunnen declareren.

Tot dusverre bleef mijn behandeling steken bij Echo techniek eens per jaar.

Groet,

K,

*******

 

Beste K,

In principle lijkt deze methode een verbetering ten aanzien van de oude invasieve (via catheter) diagnostiek.

Echocardiografie is iets anders. Daarbij worden kamers, kleppen en boezems en flow bekeken.

Cardioinsight kan één hartslag beoordelen in al zijn aspecten

De tijd zal leren of deze nieuwe methode iets zal toevoegen aan wat we al hebben.

Met vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website