Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Mijn Thaise kleindochter (5 jaar) heeft pneumonie (longontsteking). Daarvoor is ze behandeld in het Bangkok Hospitaal. De ochtend erna zagen wij haar achterop de motorfiets in vliegende vaart voorbij scheuren. Twee dagen later met hoge koorts (40) naar Central hospitaal Pattaya (2 weken opname).

Tot nu, weer 3x thuisgebleven van school met hoge koorts en hoesten. Dit in 2 maanden tijd. Ze is onder haar gewicht, heeft vitamine C tekort.

Op ons verzoek, haar bij haar oma, mijn vrouw te brengen wordt afgewezen. De ouders als ze even niets te doen hebben slapen ze en mag het meisje uren lang op 1 vierkante meter met haar plastic speeltjes spelen. Kuren worden niet afgemaakt en na het cental hospital is er geen arts geraadpleegd.

Ik ben zelf met haar bij onze huisarts geweest en het hele verhaal verteld. Ook hij heeft geadviseerd het meisje voor een paar maanden bij ons onder te brengen om aan te sterken. Hij heeft geluisterd en geklopt, schudde zijn hoofd en zei het is niet weg. Goede medicijnen gegeven en moet elke week terugkomen.

Wat kan ik doen dokter Vasbinder?

Groet,

C.

******

Beste C,

Een pneumonie die twee maanden duurt, is zeldzaam, hoewel niet onmogelijk. Eerder zou je gaan denken aan chronische bronchitis, of misschien wel tuberculose , hoewel ik aanneem, dat daarvoor is gecontroleerd?

Zijn er foto’s gemaakt?

Wat u kunt doen is, uw kleindochter lekker en gezond eten brengen en te proberen zoveel mogelijk de aanwijzingen van de artsen te volgen, maar ik veronderstel, dat u dat al doet.

Vraag uw huisarts, of hij kan regelen dat de medische dienst huisbezoeken brengt aan uw kleindochtertje. Staatsziekenhuizen hebben daar vaak een team voor. Misschien valt ook iets te regelen via de tempel. Vaak luisteren ouders naar de monniken.

Als laatste mogelijkheid kunt u eens gaan praten met een advocaat, om te kijken wat er mogelijk is. Probeer in ieder geval de ouders, zo goed als mogelijk is, te vriend te houden

Het spijt me dat ik u niet verder kan helpen.

Een lichtpuntje is echter, dat veel kinderen ongeschonden uit een dergelijke toestand komen.

Heel veel sterkte,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website