Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Enkele weken geleden had ik aan u een vraag gesteld in verband met pijn in mijn onderrug. Toen ik dacht dat ik nierstenen zou hebben. Heb mij ondertussen laten onderzoeken in Khon Kaen het hospitaal. Goed nieuws enerzijds geen nierstenen of problemen met het urinestelsel, maar wel hebben ze via een röntgenfoto een afwijking gevonden in mijn onderrug. Dit heeft te maken met het niet rechtop lopen, te veel belasting en stilletjes aan de jaren die gaan tellen, volgens de behandelde arts.

Er is medicatie voorgeschreven die ondertussen op gebruikt is namelijk Myonal 50mg 1 tablet 3x in te nemen dagelijks Japrolox 60 mg 1 tablet ook 3x dagelijks in te nemen en Diaze Pam 2 mg 1 tablet 2x dagelijks in te nemen.

De pijn verlichte wel, maar nu steekt die weer terug de kop op en problemen bij het slapen daar ik niet op de positie kan liggen zoals ik gewoonlijk slaap.

Ben eigenlijk niet zo voor meer of zwaardere medicatie, daar ik anders problemen krijg met mijn maag.

Graag Uw mening voor eventuele verdere behandeling of wat zou ik moeten doen, is een eventuele operatie een optie voor mijn probleem, wat raad u mij aan?

Groet,

G.

******

Beste G,

Inderdaad goed nieuws, dat er geen ernstige afwijkingen gevonden zijn.

Ze hebben een ontstekingsremmer (Japrolox) en twee spierverslappers (Diazepam=Valium en Myonal) voorgeschreven. Dat lijkt me inderdaad niet goed voor uw maag.

Een RX van een rug zegt niet zo veel. Bij iedereen boven de 40 vind je wel iets. Voorlopig zou ik een goede fysiotherapeut zoeken.

Chiropractors hebben soms geluk bij een behandeling. Een goede fysiotherapeut heeft vaak meer succes.

Als dat niet helpt, kan er altijd nog een MRI gemaakt worden. Rugoperaties hebben vaak een teleurstellende uitkomst. Begin daar niet te vroeg mee.
Bij uitvalsverschijnselen, zoals krachtverlies in een been, wordt de zaak acuter. Bezoek dan een neuroloog, of beter, een neurochirurg.
 
Met vriendelijke groet,
 
Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website