In 2018 overleden ruim 153.000 inwoners van Nederland. Met bijna 47.000 sterfgevallen (30 procent) was kanker, net als de afgelopen jaren, de meest voorkomende doodsoorzaak. Aan hart- en vaatziekten overleed ongeveer 25 procent van de overledenen, en 1 procent van de sterfgevallen was toe te schrijven aan de griep. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

De doodsoorzaken verschillen sterk per leeftijdsgroep. In 2018 overleden minder dan tweeduizend mensen tussen 15 en 40 jaar, waarvan 44 procent aan een niet-natuurlijke doodsoorzaak, zoals een ongeval, zelfdoding of moord. Bij personen tussen 40 en 80 jaar is kanker de meest voorkomende doodsoorzaak, te weten 45 procent van de sterfgevallen. Vanaf 80 jaar is de sterfte aan hart- en vaatziekten het hoogst, en voor 5 procent van de overleden 85-plussers was in 2018 een val de doodsoorzaak.

Mannen sterven vaker aan kanker dan vrouwen. Vrouwen overlijden daarentegen vaker aan psychische stoornissen of ziekten van het zenuwstelsel, waaronder dementie en de ziekte van Alzheimer. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door het feit dat vrouwen gemiddeld op latere leeftijd sterven dan mannen.

1 reactie op “Kanker meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland”

 1. KhunKarel zegt op

  Tja zeer triest dat zo’n beetje 1 op de 3 kanker krijgt, kanker bestaat al heel lang maar niet in die omvang die het vandaag heeft en de vooruitzichten voor de komende jaren hoeveel mensen kanker zullen krijgen stijgen massaal, het gaat op naar 2 op de 3

  Veel mooie berichten over geweldige vooruitgang moet met argusogen beken worden, ja er is bij bepaalde vormen van kanker wat vooruitgang maar men moet het meer bekijken als een verlenging van het leven, bij bloedkanker bij kinderen worden wel redelijke resultaten verkregen.

  Al in de jaren 70 begon president Nixon een Nationale TV campagne om kanker de wereld uit te helpen, er werden miljarden aan subsidies aan wetenschappers gegeven om met een kuur te komen, maar helaas ondanks veel onderzoek bar weinig resultaat, zeg maar helemaal geen resultaat.

  Er worden ondertussen wel vermogens verdient met de chemische substantie die bij kanker patienten in de aderen word gespoten, voor vele verzwakte kankerpatienten is het dat juist wat hen fataal word, maar goed wel weer 50.000 euro in de kassa.(dit is per behandeling)

  Waar men in het geheel aanvoorbij gaat is de hele simpele vraag waarom krijgen nu zoveel mensen kanker, dit is nu honderden malen meer dan enkele eeuwen geleden, en die lijn van stijging blijft schrikbarend doorgaan, maar met dit verschil dat het met name vanaf de industriele revolutie de grafiek als een raket om hoog gaat.

  Als men weet waarom kanker ontsaat dan kan wat aan de oorzaak worden gdaan, Als er op de uitrit van jouw auto allemaal spijkers op de weg liggen dan ruim je die op, wat je ook kunt doen is niet opruimen en elke dag je banden plakken. En dat is hoe men kanker bestrijd, dus niet de oorzaak maar de kwaal, behalve wat meer tijdwinst voor sommige mensen is er nog steeds geen kuur voor kanker.

  Ondertussen zitten ze bij Big Pharma met de aandeelhouders in hun handen te wrijven, die zitten dan ook niet te springen om een kuur voor kanker of AIDS en vele andere kwalen waarbij jij jouw hele leven pillen moet blijven slikken, Ziek zijn en dan met name chronisch is de kip met de gouden eieren voor de medische industrie., je zult toch gek zijn om met een eenmalige kuur te komen terwijl je levenslang de kip kunt plukken.

  De oorzaken van kanker? Tja Wie zal het zeggen, Oorlogsgeweld (Uranium), Chernobyl? Fukushima? GSM 4/5G WIFI, het (bespoten) voedsel wat we eten Het laatse woord hierover is nog niet gesproken, maar als de financiele belangen groot zijn moet u niet denken dat uw regering (of andere regeringen) het beste met u voor heeft, die denken alleen aan hun eigen belangen, en dat zijn Macht en Geld. en wat het volk betreft?….ach die lastige opvreters! We moeten ze onder het exuus van terrorisme goed in de gaten blijven houden, en vooral goed bang maken dan houden zij zich wel gedeist, dat zal ze leren.

  Ik hoop dat al deze ellende veel TB bezoekers bespaard zal blijven maar de getallen van kankerstijging zeggen iets anders, Dus beste mensen neem vanavond nog maar een Chang biertje zolang het nog kan, het leven kan zo voorbij zijn.

  Ik wens alle TB-ers nog een goede dag en goede gezondheid


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website