Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/


Beste Maarten,

Sinds enkele weken ( na terugkeer van vakantie in Nederland ) heb ik erg veel jeuk aan mijn handen /armen en benen. Mijn vrouw denkt dat ik regelmatig gestoken ben door muggen en/of vliegen. Zelf heb ik het idee, dat er blaasjes met vocht gevormd worden.

De huid van met name de armen en handen is gedeeltelijk erg rood. Volgens mij verlies ik oude huid.
Het ergste is dat het ontzettend jeukt. Daardoor krap ik denk ik in mijn slaap ook de huid kapot. Gebruik nu huismiddeltjes als poeder en /of vics maar alles helpt tijdelijk. Overdag valt de jeuk wel mee maar ’s nachts wordt ik er soms wakker van.
Er blijken ook zalfjes te bestaan. Maar heb in het verleden eens gelezen dat daar een kleine hoeveelheid hormonen in verwerkt wordt. Of dat zo is weet ik niet. jij waarschijnlijk wel.

Nog even vermelden is dat ik in Laos woon. Ga niet zomaar naar een apotheek want ze geven je van alles mee zonder volgens mij gedegen advies. Indien nodig ga ik wel naar de huisarts. Nu dus eerst maar digitaal naar jou.

Groet,

Jan

˜˜˜˜˜˜˜˜˜

Beste Jan,

Jeukt het ook tussen je vingers en tenen? Is dat het geval, dan zou het me niet verbazen als je schurft hebt opgelopen.

Dat kan in een hotel zijn geweest. Ook zou je kunnen denken aan bedwantsen.

In ieder geval zou ik een dokter raadplegen. Die kan zien wat ik niet kan zien.

Vriendelijke groet,

Maarten

1 reactie op “Lezersvraag aan huisarts Maarten: Jeuk aan handen, armen en benen”

  1. Redactie zegt op

    Wanneer je een vraag stelt aan Maarten over een huidaandoening of iets dergelijks is het handig als je ook een foto meestuurt. Dat kan naar [email protected]


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website