Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem. Jouw privacy is gewaarborgd.


Hallo Maarten,

Ik lees net op FB een tip dat vitamine B1 slikken zou helpen tegen muggenbeten. Ik ben gewend om informatie na te trekken, dus ik ga googelen op: “muggen en vitamine B1”.

Tig sites, met adviezen, en uiteraard dan ook weer “dat het verband nooit wetenschappelijk bewezen is”.

Adviezen op internet op zich zeggen me niet zoveel, want dat nemen ze toch van elkaar over. Maar ik kijk dan naar ervaringen die mensen plaatsen en ik kom er op diverse sites tig tegen die zeggen dat het bij hun zeer goed hielp. Kijk, dat vind ik wel een reden om aan te nemen dat het zou kunnen helpen?

Met vriendelijke groeten,

K.

˜˜˜˜˜˜˜

Beste K,

Inderdaad is nooit aangetoond, dat Vit B1 (Thiamine) helpt tegen muggenbeten. Samen met knoflook schijnt het nog beter te zijn. Bovendien blijven de vampiers dan op afstand.

Teveel Vit B1 kan maag en darmproblemen veroorzaken, hoewel dat niet vaak voorkomt.

De simpelste manier om muggen op afstand te houden vind ik nog altijd een ventilator. Dan blaas je ze min of meer weg. Bovendien houden ze niet van wind.

Met vriendelijke groet,

Maarten

1 reactie op “Vraag aan huisarts Maarten: Helpt vitamine B1 tegen muggensteken?”

  1. Redactie zegt op

    ‘Heel Nederland wil weten hoe je van die muggen afkomt’ http://nos.nl/artikel/2119699-heel-nederland-wil-weten-hoe-je-van-die-muggen-afkomt.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website