Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik woon in Cha-am en moet voor zeker drie maanden naar Bangkok. Waar ik mij zorgen over maak is de slechte luchtkwaliteit in de hoofdstad, zoals fijnstof.

Je ziet op straat wel veel Thai met mondmaskertjes rondlopen. Mijn vraag is, is dit aan te raden en helpt dit tegen het inademen van fijnstof?

Vriendelijke groet,

B.

******

Beste B,

Die maskertjes helpen ongetwijfeld een beetje voor grof stof en mocht het echt wat doen, dan moet je wel twee keer per dag een nieuw kapje nemen.
Je kunt het gewoon uitproberen. Een paar dagen met en een paar dagen zonder. Wat het beste bevalt, doe je dan.

Eigenlijk zijn die kapjes bedoelt om anderen tegen ons te beschermen. Vandaar de kapjes in operatie-kamers.

Met vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website