Vraag aan huisarts Maarten: Bultje aan schedel

Door Maarten Vasbinder
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
13 december 2016

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Een aantal weken heb ik soort bultje op de linkerkant van mijn schedel gevuld met bloed. Het is niet pijnlijk. Het is niet groot ongeveer 5 a 6 millimeter in het rond. Als ik eraan kom, bloed het vrij snel, daarna is het wit.

Ik heb Hiruscar ervoor gekregen, maar het helpt niet. Ik ben 74 jaar en heb alleen 20 mg voor cholesterol.

Ik woon in Huay Yai, ongeveer 12 km van Pattaya.

Hartelijke groet,

C.

*****

Beste Cock,

Waarschijnlijk heb je een soort spatadertje op je hoofd, of een kleine buil. Wat je kunt proberen, is het bultje leegdrukken en daarna minimaal vijf minuten dichtdrukken, waarbij je geen moment mag ontspannen. Dan is het mogelijk dat het gaatje dicht gaat. Soms moet je wel 15 minuten compressie uitoefenen.

Druk met een opgevouwen steriel gaas. Mocht dat daarna aan het wondje plakken, laat het dan nog een half uur zitten en week het er af met lauwwarm water.

Daarna een drukpleister er op. Dat is een gewone pleister met een klein gevouwen gaasje eronder. Smeer er wat betadine zalf op.

Hiruscar is voor acne. Misschien kun je hier fibrine poeder kopen, maar dat weet ik niet zeker

Met vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website