Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem. Jouw privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

We hebben even een paar dagen gewacht, daar mijn man’s neus er momenteel er “keurig” uit ziet. Nog lelijk hoor, maar soms lijkt het dat plastic bubble inpak plastic. Een foto van de andere kant en voorkant komt hierna.

Mijn man is 74, 1.84 m. en 87 kg. Hij heeft sinds 1989 hartritme stoornissen. Ook 2 x een TIA gehad. De laatste was op December 2008. Longontsteking januari 2008. Hij slikt al tijden Tambocor 100 mg. 1/2 tablet ‘s-morgens en 1/2 voor het slapen. Ook al tijden Orfarin 3 mg. 1 tablet voor het slapen. 1 x Orfarin na een spatader operatie op 3 juni dit jaar. Hij heeft gelukkig al tijden geen ritme stoornissen gehad.

Haha, ik heb al gevraagd of ik hem in kon ruilen. Nee hoor, ik zou mijn man voor geen goud willen missen en ik ben intussen bijna volleerd zuster.

Die bubble neus heeft hij nu al een 2-tal jaren denk ik. Men zei ook dat het door het eten van chili kwam. Wat ik niet geloof, want dat doen we al Jaren en chili is juist erg gezond. Niet dusdanig dat de vlammen uit je oren slaan hoor..

Een enkele keer maagzuur, wanneer een uitgebreid diner en een zoet dessert na, dat weet hij. Maar de pillen hebben we al lang weggegooid en hij neemt een half theelepeltje bakingsoda met water voor het slapen

Ik geef hem neus maskers, 1 a 2 x per week. Elke avond gezicht schoon maken met een wattenschijfje bespoten met water en apple cider vinegar. 2 op 1 in een spuitfles. Dit doe ik zelf ook en is erg goed voor de huid. Dan smeert hij antibiotica crème er op. Soms een avond niets.

Wij drinken sake, bubbels en witte wijn, gewoon met mate, alhoewel er best wel eens een uitschieter tussen zit. Ook dagen dat er niet gedronken wordt. Goh, wat een Keurig echtpaar zijn wij eigenlijk 🙂

Wij wonen in Jomtien en hebben een heerlijk huis met een zwembad. Heel veel buiten zitten is dus zalig.

Ik denk dat dit een duidelijk beeld geeft. Mocht u nog een vraag hebben, dan ontvang ik die wel.

Hierna nog 2 foto’s van andere zijkant en voorkant.

Alvast onze hartelijke dank.

Met vriendelijke groeten.

L.

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜

Beste Louise,

Als ik het goed begrepen heb, houd je erg veel van je man en nu lijkt het er op dat hij rosacea (een vorm van acne, denken we) heeft. Oorzaken van rosacea zijn niet bekend en een goede behandeling eigenlijk ook niet, hoewel er wel wat middeltjes zijn.
Of het een troost is, weet ik niet, maar Bill Clinton heeft het ook.

Ten eerste zijn er medicijnen, waarvan we denken, dat ze als triggers kunnen werken, zoals antiarrhythmica, zoals tambocor (flecinaide) en anticoagulantia, zoals warfarine (orfarin). Zeker weten doen we dat echter niet en ik zou zeker niet met die medicijnen gaan rommelen zonder de cardioloog te raadplegen, hoewel de indicatie voor orfarin erg zwak lijkt. Eigenlijk zou je de orfarin spiegel elke maand moeten laten controleren. Hij kan ook een kinder aspirientje (Aspent M) gaan slikken.

Een antibioticum dat iets doet, is doxycicline. Dat kan met de medicijnen die je man slikt.

Ook Isotretinoïne helpt. Dat kun je eerst als zelf proberen. Het is in zalf verkrijgbaar. In pillen is het nog al giftig. Het is niet geheel duidelijk of je die zalf hier kunt krijgen.

Ook bestaat de mogelijkheid van laser behandeling, maar in dit vroege stadium zou ik daar niet aan beginnen.

De behandeling die je nu toepast lijkt me uitstekend. Kijk goed of er geen corticoïden in de zalf zitten. Die kunnen de kwaal namelijk verergeren. Erytromicine, of metronidazol zalf of creme lijkt het beste in dit geval. Oogzalf bevat geen conserveringsmiddelen die irritaties kunnen veroorzaken.

In principe zou ik dus gewoon doorgaan met de bestaande behandeling.

Als het veel erger wordt, kun je een dermatoloog raadplegen.

Hier kun je ook nog het één en ander lezen. http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/rosacea.htm

Met vriendelijke groet,

Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website