Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

 • Leeftijd
 • Klacht(en)
 • Voorgeschiedenis
 • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
 • Roken, alcohol
 • Overgewicht
 • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
 • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik verblijf ieder jaar 6 maanden in Thailand en ben nu in Nederland voor een behandeling van chronisch lymfatische leukemie (CLL). Tussentijds moet ik om de drie maanden een laboratorium onderzoek van een bloedmonster laten doen.
Mijn vraag is: Is dit ook in Thailand mogelijk?

Ik verblijf in de stad Chiang Mai dus er zijn voldoende ziekenhuizen, maar aangezien deze aandoening CLL bij Aziaten slechts sporadisch voorkomt, vraag ik me af of men hierin enige ervaring heeft?

Zelfs al zou ik er voor naar Bangkok moeten, is altijd nog voordeliger dan een ticket naar Nederland voor een bloedprikje.

Met vriendelijke groet,

H.

*******
Beste H.

CLL komt overal ter wereld voor en ik ben er van overtuigd, dat het noodzakelijke onderzoek ook in Thailand gedaan kan worden. U zou voor de zekerheid rechtstreeks kunnen informeren. Ik heb even wat geïnformeerd. In het volgende universiteitsziekenhuizen hebben ze ervaring met CLL:

 • Division of Hematology, Department of Medicine, Faculty of Medicine Siriraj Hospital, Mahidol University, Bangkok 10700, Thailand: sicaw@mahidol.ac.t
 • Chiang Mai University, Chiang Mai, 2Department of Internal Medicine, Lampang Hospital, Lampang, Thailand *For. correspondence: ekarat_r@hotmail.com

Misschien even een mailtje sturen.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Vraag aan huisarts Maarten: Bloedmonster voor chronisch lymfatische leukemie (CLL).”

 1. koos zegt op

  Ik woon in Chiang Mai en bij mij is bijna 10 jaar gleden in Chiang mai multiple myeloma (kanker van plasmacellen in het ruggemerg) gekonstateerd in het prive gedeelte van het Suan Dok universiteits ziekenhuis. Werd daar ook behandeld al werd de stamceltransplantatie in Bangkok uitgevoerd.
  Ik krijg nu elke drie maanden een uitgebreid bloed en urine onderzoek.
  Ze kunnen hier speciale onderzoeken uitvoeren zoals serum protein electrophoresis en sinds kort ook urine protein electrophoresis.
  Ik ben er ook van overtuigd dat het slechter met me had kunnen aflopen als de specialist hier niet zo snel de juiste diagnose had gesteld en de juiste behandeling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website