Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik denk dat ik een beursslijmvliesontsteking heb in mijn rechter heup. De klachten zijn een pijnlijke rechterkant en het voelt warm aan. ’s Morgens als ik opsta wat wel weer makkelijk gaat lijkt het wel of het weg is, doch na enige tijd voel ik toch weer een zeurende pijn.

Nu ik dit bericht naar u toe zendt lijkt het of er niets aan de hand, wel als ik weer op sta. Dat gaat ook weer makkelijk, maar ik voel het wel. Mijn leeftijd is 75 jaar, 12 jaar geleden heb ik een bloeding in het bekkengebied gehad. Dat is goed verholpen en dokter Dohle van het Erasmus mc zei, kan niet meer terugkomen. Ook 3 jaar geleden in het Sirikit is een MRI scan gedaan, de arts zag het en zei: geen problemen. Dit is mijn enige voorgeschiedenis.

Medicijngebruik 20 mg cholesterol tabletje. Ik rook niet en van mijn alcoholgebruik wordt een muis niet eens dronken, Licht overgewicht, bloeddruk 140-143.

Groet,

Mvr. C.

*****

Beste Mevrouw C.

Een slijmbeursontsteking (bursitis) van de heup is vaak een gevolg van andere andere overbelasting, beenlengteverschil, operaties van de heup enz. De fysiotherapeut kan dat het beste behandelen. Ook een injectie met cortison kan afdoende zijn.

Als eerste zou ik beginnen met Voltaren gel (apotheek) 3x daags goed inwrijven op de pijnlijke plek, zodat het echt in de huid verdwijnt.
Ook ijs wil wel eens helpen. 5 minuten per uur.

Door de pijn zult u een loopbeperking hebben, die er voor kan zorgen dat de ontsteking geneest, omdat het been dan meer rust.

Gelukkig gaat het na een tijd meestal vanzelf over.

Sterkte,

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website