Thailand streeft naar om tegen het einde van het decennium, een productie van 30% elektrische auto’s te realiseren, om zo de luchtvervuiling aan te pakken. Luchtvervuiling en fijnstof is een groot probleem in het land en met name in Bangkok.

“De Thaise regering wil het gebruik en de productie van elektrische voertuigen versnellen met nationale strategieën die gericht zijn op oplossingen voor het milieu en luchtvervuiling”, zegt minister van Industrie Suriya Juangroongruangkit in een interview. Thailand heeft al het voordeel een aanzienlijke autoindustrie te hebben en het is nu tijd om ons te concentreren op de productie van EV’s (Elektrische voertuigen).

Hoewel de bijdrage aan vervuiling door voertuigen veel kleiner is dan andere bronnen, zoals verbranding van gewassen of bosbranden, toonde een onderzoek in opdracht van Nissan Motor Co. aan, dat 91% van de Thais een elektrische auto willen kopen vanwege de impact op het milieu. Uit het onderzoek bleek dat 43% van de Thaise niet-EV-eigenaren een EV zou overwegen, voor hun volgende aankoop binnen de komende drie jaar.

“Enkele van de maatregelen om de binnenlandse markt te stimuleren en zo het doel voor 2030 te bereiken, zijn onder meer het aanmoedigen van het gebruik van elektrische voertuigen door overheidsinstanties, belastingvoordelen en parkeerkortingen voor kopers, maar ook meer investeringsprikkels voor bedrijven en het ontwikkelen van oplaadinfrastructuur in het hele land”, aldus  Suriya. De doelstelling van 30% omvat auto’s, motoren en bussen.

Hoewel de Thaise EV-markt nog klein is, toonde deze vorig jaar “grote veerkracht” ondanks de pandemie die een forse impact heeft op de autoverkoop. Echter de verkoop van elektrische auto’s is in 2020 met 1,4% gestegen, terwijl de verkoop van reguliere auto’s met 26% is gedaald.

Thailand’s Board of Investment heeft al EV-privileges verleend aan meer dan een dozijn bedrijven, waaronder Nissan, Toyota Motor Corp. , Mercedes-Benz AG, BMW AG en Energy Absolute PCL ’s Mine Mobility. In november keurde de regering nieuwe subsidies goed om de productie van elektrische voertuigen en de toeleveringsketen ervan te stimuleren, waaronder een driejarige belastingvoordeel voor fabrikanten van plug-inhybride-voertuigen en een achtjarige vrijstelling van vennootschapsbelasting voor fabrikanten van elektrische accu’s.

Bron: Bloomberg – Foto’s: somkanae sawatdinak/Shutterstock.com

 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Thailand foto v/d dag: Elektrische auto’s in Thailand”

 1. ruud zegt op

  De luchtvervuiling zou al een stuk minder zijn, als ze zorgden dat de motoren van het bestaande wagenpark goed onderhouden werden.
  Als ze veel electrische auto’s willen zullen ze toch ook energiecentrales bij moeten bouwen en dikkere stroomleidingen aanleggen, want dat gaat met de bestaande stroomdraadjes niet lukken.

 2. Paul zegt op

  Dit probleem doet zich ook voor in Europa, daar is de infrastructuur voor de stroom toevoer ook lang niet toereikend. Ik denk dat ze in Thailand eerst moeten beginnen met de vevuilde diesels, alleen daarmee kunnen ze al wel meer dan 90 % sparen aan verontreiniging. De gemiddelde thai heeft niet het geld om zich een dure E.V aan te schaffen, word dus een hele opgave om dit voor 2030 te realiseren.

 3. janbeute zegt op

  Vandaag rondom mijn huis kijkende 40 km ten zuiden van Chiangmai, wat ik zag was alleen maar grauwe en blauwe kleur achtige lucht.
  Leek wel of we regen zouden krijgen.
  Mede dank zij het in stand houden van de jaarlijks terugkerende traditie van de boel overal in de fik te steken.
  Hier helpt geen enkele EV auto aan voor verbetering, wel een handhavend politie apparaat.

  Jan Beute.

 4. Martin zegt op

  Een onderzoek van Nissan een bedrijf dat zich toelegt op alleen electrische voertuigen waaruit blijkt dat 91% van de thais een electrische auto willen lijkt me sterk.
  Dat electrisch rijden er komt zal wel zo zijn maar vooralsnog is een batterij auto erg onpractisch als je batterijen na 300 km leeg zijjn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website