Een verpleegster injecteert het CoronaVac vaccin dat is ontwikkeld door het Chinese Sinovac. Het is de de eerste batch vaccins tegen het coronavirus, die woensdag arriveerde in het land. Het wordt toegediend aan eerstelijns medisch personeel in een ziekenhuis in Nonthaburi op 28 februari 2021. (Chaiwat Subprasom / Shutterstock.com)

 

 

 

Premier Prayut was ook aanwezig bij dit bijzondere moment (Brickinfo Media / Shutterstock.com)

18 reacties op “Foto v/d dag: Start van vaccinatie medisch personeel in Thailand”

 1. Gerard zegt op

  Eindelijk. Nu Thailand start met hun vaccinatieprogramma en Nederland ook al een eind(je) op weg is, normaliseert hopelijk vanaf het 2e kwartaal hoe Thailand in te reizen. Hopelijk keurt de EU snel het vaccinatiepaspoort goed waardoor de quarantaine-eisen in Thailand kunnen vervallen.

  • Johnny BG zegt op

   Thailand bepaalt zelf wel wie er het land in komt en daar zal een vaccinatiepaspoort niet mee helpen. Alles wijst er juist op dat de regering geen haast maakt met het bevorderen van het buitenlandse toerisme. Allerlei overheidsprogramma’s zoals Kon La Krung en Rao Chana zijn er om mensen te ondersteunen en dat wordt volgens mij goed ontvangen.
   Het zal pijn doen voor de studenten en c.s. maar hier scoort de regering wel punten mee.

   • Eline zegt op

    Mijn gevoel zegt dat Thailand eind april al zal melden dat wie een (tzt internationaal erkend) vaccinatiepaspoort heeft, van harte welkom is.

    • MikeH zegt op

     Prayut heeft onlangs laten weten dat de Thaise regering overweegt om misschien/als alles meezit/mogelijk enz. vanaf het derde kwartaal voorzichtig te beginnen gevaccineerde reizigers zonder 15 dagen quarantaine toe te laten. Hoe dat er precies gaat uitzien en of het doorgaat weet nog niemand, Wel wordt gesproken over tests voor vertrek en na aankomst plus een korte quarantaine van 2 of 3 dagen.

  • wim zegt op

   Vergeet dat maar. Het verbaast me ook dat deze gedachte vrij hardnekkig blijkt. Het vaccin beschermt niet tegen infectie en beschermt niet tegen transmissie. Derhalve hoeft tot het moment waarop een groot deel van de Thais is ingeënt niemand te verwachten dat de quarantaine-eisen snel zullen vervallen.

   • Eric BKK zegt op

    “Het vaccin beschermt niet tegen infectie en beschermt niet tegen transmissie”.

    Het eerste klopt maar is niet relevant zolang iemand niet in een ziekenhuis of op de IC beland.
    Het gaat om de transmissie.

    De (stellige) bewering dat dat een vaccin niet tegen transmissie beschermt is onjuist. Het is enkel nog niet “officieel” dat de vaccins ook transmissie tegen gaan. De kans dat het vaccin ook transmissie voorkomt is overigens groot. Veel groter dan het tegengestelde.

    Meerdere studies, waarvan 2 uit Israel geven aan dat het Pfizer vaccin de verspreiding van covid-19 stopt. Mijns inziens zal de quarantaine maatregel dus geschrapt worden, lang voordat een groot de van de Thai is ingeënt.

    Vaccin stopt transmissie = einde quarantaine. Een vaccinatiepaspoort zou evt. helpen omdat het bijna ondoenlijk is om afzonderlijke officiele documenten van (Europese) landen op echtheid te controleren.

    • wim zegt op

     Verplaats je even in de Thaise overheid en bevolking. Denk je dat na een jaar van strikte beperkingen waarin het virus binnen Thailand uitsteken onder controle is gehouden men daar nu zoineens mee ophoudt omdat een vaccin ‘wellicht maar niet bewezen’ transmissie tegenhoudt?

     Het lijkt mij dat de quarantaine eraf gaat wanneer er overtuigend en algemeen geaccepteerd bewijs is vaccinatie transmissie grotendeels beperkt, en er een uniform vaccinatie paspoort is.

     Dit paspoort is trouwens iets waar de WHO de lead had moeten nemen om te voorkomen dat er nu 140 wielen moeten worden uitgevonden die individueel misschien niet eens overal geaccepteerd zullen worden.

 2. Roger zegt op

  Gerard,

  Het beruchte vaccinatierapport zal er niet snel komen. Heel wat politici zijn het er niet mee eens dat men, aan de personen die nog niet gevaccineerd werden, bepaalde beperkingen zou opleggen worden terwijl dat de anderen bv. al volop zouden mogen reizen.

  Als je dit zou toelaten dan mogen al onze oudjes in België nu al volop rondreizen. Diegene die als laatste aan de beurt komen zullen hoogst waarschijnlijk pas eind dit jaar hun vaccin ontvangen.

  Er zal nog heel wat water naar de zee vloeien vooraleer er een consensus zal zijn over dat paspoort, wees daar maar zeker van.

 3. Eline zegt op

  Mijn man en ik zullen zo snel als kan ons laten vaccineren, en hopelijk is dan het vaccinatiepaspoort klaar om mee naar Thailand af te reizen. In de internationale discussie of op de korte of langere termijn een dergelijk paspoort beschikbaar kan komen zullen steeds pragmatische (lees: economische) redenen de boventoon gaan voeren. Dat is waar ik zeker van kan zijn. Het is prima te doen met allerlei testmogel;ijkjheden voor hen die zich niet kunnen/laten inenten. https://www.ad.nl/politiek/kaag-d66-wil-meer-vrijheid-met-vaccinatiebewijs-laten-we-voorbeeld-nemen-aan-israel~af1f51496/

 4. Ralph van Rijk zegt op

  Ben blij dat Thailand nu een begin kan maken met vaccineren, zo ook natuurlijk de rest van de wereld.
  Wat Thailand betreft hoop ik ook dat men spoedig het vaccinatiepaspoort accepteerd en dat dit in Europa snel bewerkstelligd wordt.
  Nu maar wachten tot wij onze prikjes krijgen,geduld is een schone zaak.
  Positief nieuws mijns inziens , helaas lukt het toch een hoop mensen dit negatief te benaderen door schijnbaar op de stoel van de Thaise regering te gaan zitten en te gaan orakelen.
  Laten we er maar het beste van hopen zodat we weer snel naar Thailand kunnen zonder quarantaine.
  Goede gezondheid iedereen ,
  Ralph
  .

  • Johnny BG zegt op

   Het mooie van dit blog is dat vanuit alle windhoeken er een mening op zaken wordt gegeven en dus ook vanuit Thailand. Meer dan 99.9% van het dagelijkse gebeuren in TH bereikt NL of BE niet. Wegzetten als op stoel van de regering is wat anders dan duiden hoe het in het dagelijkse leven aan toe gaat en wat daar de consequenties van kunnen zijn.
   Thailand is het centrum van de wereld ……in de ogen van veel Thai en zij bepalen maar er zijn er nog zat die denken dat NL of de EU het Thaise leven kunnen blijven bepalen. Dat doen de miljardairs in Thailand zelf wel.

   • Daniël zegt op

    Deze reactie snap ik niet. Als ik iets zeg over een situatie of omstandigheid in Thailand en daarover op dit blog met mede-reageeders discussieer, hoezo bepaal ik dan het Thaise leven? En als het zo is dat 99,9% van het dagelijks leven van Thailand in Thailand afspeelt, dan nog zijn er elementen die universeel, internationaal of algemeen menselijk zijn en vatbaar voor ieders commentaar. Verder denk ik niet dat slechts een handjevol permanente farang wijsheid in pacht hebben.

   • Ralph van Rijk zegt op

    Ik bedoelde hiermee het generaliseren en voorop lopen met feiten zoals ,de regering zal toch wel zus en zo reageren te benadrukken.
    Dit zijn ongegronde feiten en wel heel makkelijk om je mening te geven.
    Verder is het alleen maar prachtig wanneer er verschil van mening is en ieder zijn mening geeft maar wel een beetje gegrond.
    Goede gezondheid in het warme land.

 5. C.G.M. can Osch zegt op

  Het gele vaccinatieboekje van de GGD is volgens mij een wettelijk herkend document voor reizigers
  Als men gevaccineerd wordt voor corona laat je dit noteren in je vaccinatieboekje en aftekenen.
  Dit is dus in princype een vaccinatie paspoort.

  • Berry zegt op

   Enkele problemen:

   Het is geen vaccinatie paspoort. Een paspoort heeft verschillende beschermingen tegen fraude, zoals voor de laatste versies, biometrische gegevens. De gegevens in het paspoort kan door iedere bevoegde ambtenaar, wereldwijd, gecontroleerd worden.

   Zijn er valse paspoorten in omloop is er een internationale databank met de gegevens, controleerbaar door iedere bevoegde ambtenaar.

   De gegevens in het paspoort kunnen niet manueel bijgewerkt worden.

   Het vaccinatie boekje heeft dit allemaal niet, daarom ook dat het een vaccinatie boekje wordt genoemd.

   De vaccinatie gegevens worden gewoon met de hand bijgeschreven en een sticktertje wordt geplakt.

   Bijkomend, ieder land moet een wettelijk kader scheppen welke (internationale) documenten ze aanvaarden.

   Wil Thailand het Nederlandse vaccinatie boekje aanvaarden, moet er eerst een wettelijk kader worden geschapen waarin men aangeeft dit te doen. Maar omdat het vaccinatie boekje zo fraude gevoelig is, zal dat hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren.

   De meeste landen zullen wachten op een globaal model, en hun landelijke wetgeving daarop aanpassen.

   Het risico is veel te groot om een nieuwe supperverspreider met valse vaccinatie documenten toegang te geven tot het land.

   BTW: ter info, er zijn 13 landen dewelke het internationale paspoort van Israel weigeren. Dus als je zelfs een internationaal erkend document hebt, landen hebben nog altijd de bevoegdheid om het wettelijk kader waarin ze worden aanvaard op te stellen of te weigeren deze op te stellen. (Algeria, Bangladesh, Brunei, Iran, Iraq, Kuwait, Lebanon, Libya, Malaysie, Pakistan, Saudi Arabia, Syria, Yemen weigeren het Israelisch paspoort)

 6. Huib Baak zegt op

  Inderdaad, ik heb de prik op 23 februari jl in het gele boekje laten registreren. Men was zeer behulpzaam.

 7. Lessram zegt op

  Ik heb de vaccinatie ook afgelopen dinsdag (23 febr) mogen halen. Om het geregistreerd te krijgen in het boekje moest ik er specifiek om vragen. Er moest zelfs nog in een stapel papieren gezocht worden naar het stickertje met batch nummer. Stickertje plakte hij op, en datum…. moest ik er zelf maar even bij zetten….

  Dus erg veel wettelijke waarde hecht ik niet aan dat boekje, met stempeltjes, stickertjes en gekrabbelde data. Koop zo’n boekje, schrijf er zelf wat data in, en geen mens ziet het verschil. Dus er zal een wat meer officieel document moeten komen.

  • Paul zegt op

   Waar is zo’n vaccinatieboekje te koop in Phuket ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website