Thailand: The Monkees (video)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Flora en fauna
Tags: , , ,
23 mei 2020

Makaken

Thailandblog lezers Arnold stuurde deze video in van de apen bij Hua Hin /Khao Takiab en aapjes kijken is altijd leuk.

Even buiten Hua Hin vindt je Khao Takiab. Vanaf het strand van Hua Hin kun je het 20 meter hoge Boeddhabeeld zien wat op de heuvel bij Khao Takiab staat. De twee heuvels noemt men de Chopstick Peaks. De klim naar boven is vermoeiend in de brandende zon, maar bovenaan bij de tempel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. De tempel heet Wat Khao Lad. Je kan vanaf hier het Singhtoh Eiland zien. aan de voet van de heuvel leven veel apen: Makaken.

Makaken vormen een grote groep apen, die uit wel ruim 20 soorten bestaat. Ze leven vooral op de grond. Makaken komen in bijna heel Zuid-Azië voor. De krabetende makaak tref je aan in de tropische en subtropische bossen en oerwouden in heel Zuidoost Azië. De krabetende makaak verschilt van andere makaak soorten in het feit dat deze aap een lange staart heeft die ongeveer even lang is als zijn lichaam. De makaak is wijd verspreid over de Zuidoost-Aziatische jungles en is te vinden in verschillende habitats. Deze apensoort vestigt zich over het algemeen in gebieden die dicht bij water liggen over een breed bereik van habitats inclusief laaglandbossen, tropische oerwouden en mangroven. Het is een zeer sociaal dier en leeft in groepen. De krab-etende makaken zijn gecentreerd rond de vrouwelijke makaken waarmee ze hun hele leven op dezelfde plaats blijven.

Video: The Monkees

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Thailand: The Monkees (video)”

 1. l.lagemaat zegt op

  Een ondeugende makaak is gevangen na het stelen van voedsel van de lokale bewoners in Chon Buri provincie Banglamung district.
  Met een verdovingspijl konden zij eindelijk het veel overlast veroorzakende dier pakken en werd in een
  wild opvang centrum geplaatst.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Jasper zegt op

  Men staat er niet bij stil, en denkt: o leuk, aapjes.
  Makaken, en met name de mannetjes, hebben enorme tanden waarmee ze je ernstig kunnen verwonden. En dat begint als je ze bijvoorbeeld niet in de tas laat om je arm, waar je eerder een banaantje uit haalde. Ze kunnen extreem agressief worden, helemaal op plaatsen waar ze gewend zijn gevoerd te worden.

  Makaken dragen ook hondsdolheid over. Hondsdolheid is dodelijk voor mensen.
  Voorkom dus ellende, en eenonmiddelijke, dure gang naar het ziekenhuis voor rabies shots door ze gewoon uit de weg te gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website