Het Noorden van Thailand beschikt over een prachtige ongerepte natuur, zo kan je er de bergen in. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2.565 meter). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebergte, vormt een prachtig nationaal park met een ongewoon rijke flora en fauna, zo leven er meer dan 300 verschillende vogelsoorten.

De top van deze berg verhult zich in nevelen. Het kan hier behoorlijk koud zijn dus ga je die kant op neem dan extra kleding mee. Onderweg kan je prachtige Pagodes bezichtigen met een bijzonder Chedi, die zijn er gebouwd ter ere van de Thaise Koning en Koningin. In het bezoekerscentrum krijg je alle informatie over de omgeving. Zeker spectaculair zijn de fraaie watervallen van Mae Klang of Vachiratham.

Doi Inthanon, gelegen in het noorden van Thailand, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de diverse flora en fauna die je hier kunt vinden.

Flora in Doi Inthanon

Als onderdeel van het Doi Inthanon Nationaal Park, is het gebied rijk aan diverse plantensoorten. Je zult versteld staan van de prachtige bloemen, bomen en andere vegetatie die hier te vinden zijn. Bovendien biedt het park een thuis aan enkele zeldzame en bedreigde soorten.

Rhododendrons in bloei

Een van de meest opvallende verschijningen zijn de rhododendrons, vooral tijdens hun bloeiperiode van januari tot maart. Deze kleurrijke bloemen sieren de berghellingen en zorgen voor een schilderachtig tafereel.

Dichte bossen en unieke bomen

De bossen van Doi Inthanon zijn divers en bieden een thuis aan een breed scala aan boomsoorten. Zo kun je hier de Siamese Sal, een zeldzame en bedreigde boom, tegenkomen. Deze boom speelt een belangrijke rol in de lokale ecosystemen.

Fauna in Doi Inthanon

Niet alleen de flora is indrukwekkend, ook de fauna van Doi Inthanon verdient aandacht. Meer dan 360 vogelsoorten hebben hier hun thuis gevonden, waardoor het een uitstekende bestemming is voor vogelspotters.

Exotische vogelsoorten

Enkele bijzondere vogelsoorten die je kunt tegenkomen zijn de groene pauw, de Indische blauwe pitta en de Indische reuzeneekhoorn. Houd je ogen open en vergeet vooral je verrekijker niet!

Zoogdieren in het park

Naast vogels tref je ook diverse zoogdieren aan in Doi Inthanon. Van kleine zoogdieren zoals vleermuizen en eekhoorns, tot grotere soorten zoals herten en zelfs enkele olifanten. Let wel op, de kans om ze te spotten is klein.

Kortom, bezoek het dak van Thailand en geniet van een unieke flora en fauna.

Video: Doi Inthanon – hoogste berg van Thailand

Bekijk hier de video:

6 reacties op “Doi Inthanon – Noord Thailand (video)”

 1. Patrick zegt op

  Er is tevens een sterrenwacht onderzoekscentrum die je kan bezoeken.
  Aan de tweede kontrole post is er een weg links dewelke je via zijvertakkingen naar een reeks watervallen leidt. Daar is tevens kampeer gelegenheid.
  Die zijweg verder door is trouwens heel mooi.je hebt dan prachtige vergezichten.
  Mooie omgeving voor een daguitstapje vanuit chiang mai met de auto.

 2. Ad van de Graft zegt op

  Het is een geweldige omgeving, nov. 2013 op die berg geweest.
  De natuur is prachtig, wel wat mist en regen die dag maar gelukkig ook de zon gezien.
  Als je in die buurt bent beslist een aanrader, neem een taxidriver de bochten zijn zoals altijd in het hoog gebergte onoverzichtelijk en veel brommers en motoren en overig verkeer.

  Mooi filmpje, meteen weer heimwee hoop dit jaar weer die richting op te gaan.

  suc6 met Thailandblog, ik lees het iederedag…Prachtig!

  Ad

 3. janbeute zegt op

  Voormij een uurtje rijden op de bike en dan sta ik op de top .
  Van uit mijn hoog gebouwde theehuis kan ik de top zien als de lucht tenminste schoon is .
  Mooie omgeving met veel natuurschoon en vogels .
  En lekker koel ook het gehele jaar , onderweg naar de top ook vele mooie watervallen .
  Ligt aan de Mae honson loop .
  Alleen jammer van die army uitkijk en radar post .

  Jan Beute

 4. Peter zegt op

  Wanneer je er naartoe gaat, houdt er wel rekening mee dat het boven aardig wat kouder kan zijn dan beneden. Wij waren er begin februari, beneden was het ca. 35 graden maar boven slechts 13.

  Een paar weken later was het er zelfs -5.
  Neem een extra trui, fleece of jack mee voor als je naar boven gaat.

 5. Slagerij van Kampen zegt op

  Ga eens met de fiets naar boven. De Thai doen dat, 1 keer per jaar is dat zelfs een groot evenement. Op de meest vreemde fietsen naar boven en naar beneden. Velen uitgeput lopend of zwalkend naast hun fiets. Afgelopen jaar zag ik er zelfs 1 met 1 schoen. Maar doorzetten. Ook farangs doen mee. Meer dan 50 kilometer met een flink stijgings percentage. En weinig zuurstof boven. Respect voor de gepensioneerden die ik daar boven trof met hun fiets. En ik? Ik dacht: Had ik mijn racefiets uit Holland maar hier! I love this!

 6. Bang Saray NL zegt op

  Het is inderdaad de moeite waard, ben er afgelopen week geweest een aanrader vandaar ben ik met de auto richting Chang Mai gereden op de navigatie tom-tom die stuurde me over de weg 4016 wow een twee baans weg. Als auto rit een aanrader door de bergen met hellingen van 8 procent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website