Door Chris Vercammen

Een tijdje geleden is er ter gelegenheid van het “700 Year Anniversery Stadium” een bloemententoonstelling georganiseerd door de bloemisten van de Noordelijke provincies, met de bedoeling hun producten beter aan de man te brengen.

Na enige rondvraag was er door de lokale overheid toch enige respons gekomen om aan dit project mee te werken.

Natuurlijk kan er geen tentoonstelling zijn zonder de nodige fondsen en heeft de stad Chiang Mai zich gedeeltelijk garant gesteld met de bedoeling het toerisme verder te promoten en dit jaarlijks trachten te herhalen.

Nu is er in Chiang Mai geen tekort aan bloemen & planten tentoonstellingen. Er is de “Royal Flora Ratchaphreuk”, ook de jaarlijkse parade ter hoogte van het “Suan Buak Hat” openbare park in februari en de exhibitie van de “Mae Jo universiteit” met haar divisie Landbouw.

Er is ook gepraat met andere provincies en Chiang Rai en Phrae hadden hun medewerking toegezegd. Waarschijnlijk volgen er nog anderen? De tentoonstelling was ook daar te bekijken.

Er werden tulpen uit Nederland ingevoerd. Ook Surfinia, Petunia, Gebera en Begonia, maar niet uit België. Deze werden geleverd door de nieuwe speler op de markt, namelijk China.

Hierbij enkele foto’s om wat in de sfeer te komen hoe het er uit zag en welke de toch wel uitstekende mogelijkheden zijn in Chiang Mai.

[nggallery id=24]

Hopelijk wordt er in de toekomst wat meer aan marketing gedaan en vergeet men niet de lokale, ook Engelstalige pers, in te schakelen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website